Валентина Шакотић: Лопта и униформа иду руку под руку

Драго Гајић
Валентина Шакотић: Лопта и униформа иду руку под руку

Зворник - Бављење фудбалом и полицијским позивом обично је резервисано за јачи пол, мишљење је велике већине нашег народа, међутим, свако правило има изузетке.

Један од њих и то „дупли“ је млада Зворничанка Валентина Шакотић, која се успјешно бави и једним и другим, па је по томе вјероватно јединствен случај на овим просторима. Чланица Радник Бумеранга из Бијељине и стандардна репрезентативка БиХ упоредо је завршила Полицијску академију. Десет година тренирала је и карате, које јој је, како каже, помогло и у игрању фудбала. Прошле године проглашена је за најбољу спортисткињу града на Дрини. Омиљени спорт почела је да тренира са дјечацима у родном Доњем Шепку, а озбиљна прича и успјешна каријера креће од 2012. године, када ју је у бијељински клуб позвао тренер Драган Јевтић.

- Након шест мјесеци играња за Радник добила сам позив за камп А репрезентације БиХ и за У-19 и од тада сам стандардна репрезентативка. Два најдража момента у досадашњој каријери су освајање Купа Републике Српске и први гол који сам постигла у репрезентацији У-19 против Румуније. Када сам почињала да играм фудбал у Зворнику, била сам једина дјевојка. Било је и осуда околине, али сам имала помоћ родитеља и жарку жељу да нешто постигнем у животу - рекла је Шакотићева.

Недавно је са репрезентацијом играла двије утакмице квалификација за Свјетско првенство против Енглеске и Велса. Када није на тренингу, Шакотићева се брине о јавном реду и миру у Зворнику.

- Играње фудбала и посао полицајца за сада добро уклапам, јер када се нешто воли и ради из љубави онда се све може постићи. Срећа је да сам наишла на подршку и разумијевање руководилаца из МУП-а Републике Српске, који ми максимално излазе у сусрет када су у питању тренинзи и играње утакмица. То ми је мотив више да се и у фудбалу и у полицији представим у најбољем свјетлу - закључила је Шакотићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана