Uspješna sezona Mladosti i pored lošeg kraja

Milan Zubović
Uspješna sezona Mladosti i pored lošeg kraja

Mrkonjić Grad - Plasmanom u Ligu za prvaka BiH košarkaši Mladosti ispunili su cilj postavljen pred početak sezone, ali svih deset poraza u tom takmičenju nisu očekivali.

Ligaški dio nadmetanja završili su sa 11 pobjeda i devet poraza, iako su gotovo bili svjesni da će se teško umiješati u borbu za jedno od prva četiri mjesta, jer su im rivali bježali nekoliko pobjeda. Nisu se posebno pojačali za nova iskušenja, pa su dvojicu košarkaša koji su otišli zamijenila dvojica novih. To je malo pokvarilo konačan utisak, mada u taboru Mrkonjićana to nije tragično shvaćeno i sve je već podređeno analizi sezone, a uskoro će se krenuti sa pravljenjem planova za iduću sezonu. Određene želje u vezi sa prvim timom postoje i pregovori su u toku.

- Što bi se reklo, skupljamo čaure i već petnaestak dana smo na odmoru, mada pioniri, kadeti i juniori treniraju i dalje, a uprava kluba je sezonu ocijenila kao veoma uspješnu. Ipak, već pomalo razmišljamo šta nam je činiti idućeg ljeta i jeseni, pa smo u razgovorima sa svim igračima koji su završili sezonu. Voljeli bismo da ih sve zadržimo, ali to obično ne bude tako, pa bih bio zadovoljan da ostane 70 odsto ekipe. Ugovore smo već produžili sa Gojkom Sudžumom, Srđanom Gavrićem, Đorđem Aleksićem i Dušanom Jotićem, dok će se većina njih uskoro izjasniti, iako je početak dosta daleko. Neki od igrača koji su završili sezonu kod nas, a nisu produžili ugovor, još nisu našli novi angažman - rekao je sportski direktor Mladosti Miladin Rmuš.

Ipak, jedan trofej je stigao Mrkonjić Grad, jer je ekipa trijumfovala u Kupu Republike Srpske. Tokom ljeta biće održana Skupština kluba, koja će zauzeti neke smjernice o daljem radu.

- Finansijsko stanje je zadovoljavajuće i izmirili smo gotovo sve obaveze prema igračima, dok će prema dobavljačima to biti urađeno do kraja maja, pa ćemo u novo prvenstvo ući bez dugova, što je odličan preduslov za uspješnu sezonu. U planu nam je da u junu ili julu odradimo 15-dnevne kontrolne treninge za mlađe igrače, kao i one malo starije, pa da vidimo ko od njih ima kvaliteta da nastupa u Ligi BiH. Zvali bismo igrače iz okoline, kao i iz Srbije, a onima koji prođu određene testove ponudili bismo saradnju - naglasio je Rmuš.

 

Jubilej

Mladost ove godine slavi 40 godina od osnivanja kluba i rođendan će biti dostojno obilježen.

- Pokušaćemo da dovedemo neko zvučno košarkaško ime iz ABA lige da odigramo prijateljsku utakmicu. To bi trebalo da se desi pred početak nove sezone ili tokom našeg turnira “Da se ne zaboravi” - kazao je Rmuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana