Uroš Mirković, fudbaler Borca: Pobijedićemo Krupu za navijače

Danijel Radujković
Uroš Mirković, fudbaler Borca: Pobijedićemo Krupu za navijače

Banjaluka - Prvi gradski derbi u Premijer ligi BiH Krupa i Borac odigraće predstojećeg vikenda, kada će se vidjeti ko drži primat u Banjaluci, a fudbaler Uroš Mirković vjeruje da će to biti "crveno-plavi".

Mirković je prošle sezone nastupao za Krupu, sa kojom je završio na četvrtom mjestu, a ove želi nastaviti sa dobrim rezultatima, ali u dresu Borca. On je svjestan važnosti nedjeljnog meča, koji počinje u 15.30 časova, dobro poznaje kvalitete doskorašnjih saigrača, ali vjeruje u sadašnje i nada se pobjedi.

- Jako bitna utakmica. Dobili smo Radnik u prošlom kolu pomalo na sreću, ali verovatno smo je zaslužili. Ušli smo u pobednički ritam i bilo bi baš lepo da nastavimo tako i protiv Krupe. Posebno važno bi bilo da pobedimo zbog ljudi u klubu i navijača, zato ćemo dati sve od sebe da se vratimo sa tri boda. Meč je važan i zbog samopouzdanja, ali i bodovne razlike, jer se oba tima bore za Ligu za prvaka. Meč ima više važnosti i svi znaju šta ova utakmica znači, to je gradski derbi i postoji neki rivalitet. Borac je dosta veći klub od Krupe, koja ide uzlanom putanjom, dobro se radi tamo. Jedni i drugi žele pobedu i siguran sam da će to biti zanimljiv meč - istakao je Mirković.

On zna šta njegovu ekipu očekuje u Krupi, jer je prošle sezone dobro upoznao način rada trenera Slobodana Starčevića.

- Jaka su ekipa, znam kako igraju, kako se postavljaju. Igraju čvrsto, prave jak blok, dobro se postavljaju i kreću, imaju jaku ekipu i igrače, ali mislim da im je glavna vrlina disciplina. Biće jako težak meč, oni su se navikli na veštačku travu, tamo treniraju i bolje osećaju teren, ali to nije alibi. Uigravamo se polako sa novim trenerom i to izgleda sve bolje, ali to treba da pokažemo na terenu i verujem da možemo - dodao je Mirković.

Nakon ne tako dobrog izdanja protiv Radnika u prošlom kolu navijači su bili ljuti i silno žele pobjedu u derbiju.

- Bavimo se sportom i pritisak mora da postoji u nekom obliku, ali navikli sao tako raditi. On je postojao i protiv Radnika, kao i u ostalim mečevima. Borimo se sa tim na svoj način i to nam nije strano - rekao je ofanzivni vezista.

Mirković je odlično startovao u ovu sezonu, jer je u prva dva kola postigao gol i zabilježio asistenciju. Nakon toga je bez konkretnog učinka, a novi trener Zoran Milinković ga je posljednja dva meča ostavio na klupi.

- Krenuo sam dobro, ali onda sam dobio crveni karton i pauzirao jedan meč. Ušli samo u malu krizu, koja se odrazila na celu ekipu, ne samo na mene. Došao je novi trener, krenuo sam dva meča sa klupe, ali radim vredno, trudim se. Verujem u sebe i nadam se da će se sve to vratiti, ja tako funkcionišem. Svaki trener ima druge zahteve i potrebno je vremena da se steknu navike, ali polako ulazimo u ritam i bićemo sve bolji - zaključio je Mirković.

Borac je trenutno peti na tabeli Premijer lige BiH sa 13 bodova, dok je Krupa poziciju niže sa bodom manje.

Privedena trojica navijača Borca

Trojica navijača Borca L. J. (1994) G. B. (1996) i S. C. (1996) bila su zadržana u Policijskoj stanici Jajce. Njima se na teret stavlja da su kamenicama gađali automobil za čijim volanom je bio H. Đ., kojem je, zajedno sa suvozačem M. B., pružena ljekarska pomoć. Do incidenta je došlo na dionici puta Donji Vakuf - Jajce. Navijači Borca tada su išli na utakmicu Kupe i Viteza. Inače, čelnici Borca i Krupe juče su imali sastanak sa rukovodstvom Policijske uprave Banjaluka na kojem je zaključeno da je bezbjednost svih učesnika predstojećeg derbija na prvom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana