Урош Мирковић, фудбалер Борца: Побиједићемо Крупу за навијаче

Данијел Радујковић
Урош Мирковић, фудбалер Борца: Побиједићемо Крупу за навијаче

Бањалука - Први градски дерби у Премијер лиги БиХ Крупа и Борац одиграће предстојећег викенда, када ће се видјети ко држи примат у Бањалуци, а фудбалер Урош Мирковић вјерује да ће то бити "црвено-плави".

Мирковић је прошле сезоне наступао за Крупу, са којом је завршио на четвртом мјесту, а ове жели наставити са добрим резултатима, али у дресу Борца. Он је свјестан важности недјељног меча, који почиње у 15.30 часова, добро познаје квалитете доскорашњих саиграча, али вјерује у садашње и нада се побједи.

- Јако битна утакмица. Добили смо Радник у прошлом колу помало на срећу, али вероватно смо је заслужили. Ушли смо у победнички ритам и било би баш лепо да наставимо тако и против Крупе. Посебно важно би било да победимо због људи у клубу и навијача, зато ћемо дати све од себе да се вратимо са три бода. Меч је важан и због самопоуздања, али и бодовне разлике, јер се оба тима боре за Лигу за првака. Меч има више важности и сви знају шта ова утакмица значи, то је градски дерби и постоји неки ривалитет. Борац је доста већи клуб од Крупе, која иде узланом путањом, добро се ради тамо. Једни и други желе победу и сигуран сам да ће то бити занимљив меч - истакао је Мирковић.

Он зна шта његову екипу очекује у Крупи, јер је прошле сезоне добро упознао начин рада тренера Слободана Старчевића.

- Јака су екипа, знам како играју, како се постављају. Играју чврсто, праве јак блок, добро се постављају и крећу, имају јаку екипу и играче, али мислим да им је главна врлина дисциплина. Биће јако тежак меч, они су се навикли на вештачку траву, тамо тренирају и боље осећају терен, али то није алиби. Уигравамо се полако са новим тренером и то изгледа све боље, али то треба да покажемо на терену и верујем да можемо - додао је Мирковић.

Након не тако доброг издања против Радника у прошлом колу навијачи су били љути и силно желе побједу у дербију.

- Бавимо се спортом и притисак мора да постоји у неком облику, али навикли сао тако радити. Он је постојао и против Радника, као и у осталим мечевима. Боримо се са тим на свој начин и то нам није страно - рекао је офанзивни везиста.

Мирковић је одлично стартовао у ову сезону, јер је у прва два кола постигао гол и забиљежио асистенцију. Након тога је без конкретног учинка, а нови тренер Зоран Милинковић га је посљедња два меча оставио на клупи.

- Кренуо сам добро, али онда сам добио црвени картон и паузирао један меч. Ушли само у малу кризу, која се одразила на целу екипу, не само на мене. Дошао је нови тренер, кренуо сам два меча са клупе, али радим вредно, трудим се. Верујем у себе и надам се да ће се све то вратити, ја тако функционишем. Сваки тренер има друге захтеве и потребно је времена да се стекну навике, али полако улазимо у ритам и бићемо све бољи - закључио је Мирковић.

Борац је тренутно пети на табели Премијер лиге БиХ са 13 бодова, док је Крупа позицију ниже са бодом мање.

Приведена тројица навијача Борца

Тројица навијача Борца Л. Ј. (1994) Г. Б. (1996) и С. Ц. (1996) била су задржана у Полицијској станици Јајце. Њима се на терет ставља да су каменицама гађали аутомобил за чијим воланом је био Х. Ђ., којем је, заједно са сувозачем М. Б., пружена љекарска помоћ. До инцидента је дошло на дионици пута Доњи Вакуф - Јајце. Навијачи Борца тада су ишли на утакмицу Купе и Витеза. Иначе, челници Борца и Крупе јуче су имали састанак са руководством Полицијске управе Бањалука на којем је закључено да је безбједност свих учесника предстојећег дербија на првом мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана