Уранкар најбржи на брзацима Врбаса

Душан Репија
Уранкар најбржи на брзацима Врбаса

Бањалука - Словеначки кајакаш Анже Уранкар имао је највише успјеха на брзацима Врбаса током два дана Свјетског купа одржаног у Бањалуци. Захваљујући побједи у слалом у дисциплини К1М имаће лијепу прилику да на домаћем терену идућег викенда у Цељу слави укупну побједу за ову сезону Свјетског купа. Други у овој дисциплине био је његов земљак Вид Дебељак, док је трећи на циљ стигао Максан Бару из Француске.

Иако је најављивао бољи резултата, Дарко Савић није успио да кроз двије квалификационе трке обезбиједи улазак међу 15 најбољих, а према ријечима директора Кајак кану клуба Врбас м:тел Николе Станковића, платио је цех густом распореду ове сезоне. У петак је наступио на Европском првенству на мирним водама у Београду, затим је у суботу возио спуст на Врбасу, да би јуче направио једну грешку која га је коштала бољег пласмана.

- Физичка припрема код њега није спорна, али једноставно психички не можете увијек да будете на највишем нивоу када имате толико трка. Ово ћемо брзо заборавити, јер има још много трка до краја, а послије наступа у Цељу окренућемо се припремама за Медитеранске игре које се почетком јула одржавају у шпанској Тарагони - рекао је Станковић. 

Зато је изненадио најмлађи такмичар Врбаса Душан Мачкић, који је са само 16 година био озбиљан ривал понајбољим кајакашима свијета и најбољи домаћи представник.

  • Њему је ово било прво велико такмичење и заиста смо пријатно изненађени. Од њега ћемо тек видјети најбоље, јер су многи момци од њега старији по десет, па и 15 година - рекао је Станковић

Кајак-кану клуб Врбас био је још једном одличан организатор, а током два дана такмичења у кањону Тијесно наступило је 165 такмичара.

Побједници

Слалом, мушкарци: C1M Блаж Чоф  (Словенија), К1М Анже Уранкар (Словенија), C2M Тони Дебрај и Луј Лапонт (Француска). Слалом, жене: K1W Барбора Димовова (Чешка), CIW Сесилија Панато (Италија), C2W Паулина Фреслон и Лиза Лебу (Француска). Спуст, мушкарци: C1M Ондреј Роленц (Словенија), Феликс Буве (Француска), C2M Тони Дебрај и Луј Лапонт (Француска). Спуст, жене: K1W Анешка Палудова (Чешка), C1W Сесилија Панато (Италија), C2W Паулина Фреслон и Лиза Лебу (Француска)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана