Управа Славије измирила дуговања играчима

Синиша Котараш
Управа Славије измирила дуговања играчима

Источно Сарајево - Са припремама за други дио сезоне кренули су и фудбалери Славије из Источног Сарајева, а у борбу за пласман међу шест најбољих у Првој лиги Републике Српске повешће их нови тренер Милан Гутовић који је недавно на овој функцији замијенио Горана Симића.

Нови стратег “соколова” рачуна на фудбалере који су изнијели терет јесени, а нада се и да би у наредним данима могао да добије неколико квалитетних појачања. Већ у старту видјело се да је атмосфера много позитивнија него прије, а то је заслуга предсједника Љубише Ћосића који је успио да обезбиједи средства и измири сва дуговања према играчима.

- Сви су у погону, једино још чекамо голмана Ивана Буторовића који је оправдано каснио. Наравно да ћемо тражити појачања, и то, по могућности, у свакој линији бар по једно. Знам да је у зимском прелазном року веома тешко наћи квалитетна појачања, али нећемо одустати - истакао је тренер Славије Милан Гутовић.

Једини циљ “соколова” у првих шест кола јесте да надокнаде бод заостатка за Подрињем из Јање и изборе пласман у Лигу за првака.

- Други дио сезоне биће изузетно напоран, поготово за екипе које се буду бориле за опстанак, и настојаћемо да то избјегнемо. Мислим да смо у стању да будемо међу шест, иако нам у првом колу у госте долази лидер, бањалучки Борац. Уосталом, да не вјерујем да можемо остварити тај циљ, не бих се ни прихватао овог посла - тврди Гутовић.

Упоредо са формирањем тима за прољеће, Гутовић ће морати и да попуни свој стручни штаб.

- Тренутно, моја десна рука је Ратко Дујковић, тренер голмана, и он је за сада једини сигуран. Разговарамо са још два тренера и надам се да ћемо ускоро имати комплетан стручни штаб - рекао је нови-стари тренер Славије.

Највећи дио припрема “соколови” ће одрадити у Источном Сарајеву и околини, а постоји и назнака могућег одласка у топлије крајеве.

- Већ годинама Славија има великих проблема са зимским припремама због изузетно лошег стања терена. Одлучено је да закупимо неки од терена са вјештачком травом док у марту не почне изградња нашег. Можда један период проведемо на приморју, бар седам дана. Планирали смо да одиграмо минимално четири или пет утакмица и то против јаких ривала - истакао је Гутовић.

 

Новине у раду

Славија је у јесењем дијелу Прве лиге РС освојила само пет бодова на гостујућим теренима и тренер Гутовић је свјестан да његов тим мора да се увелико поправи у том сегменту.

- Упоредо са физичким и тактичким радом на терену, мораћемо порадити и на менталној припреми утакмица, поготово оних гостујућих, како бисмо поправили приступ игри. Ако у томе успијемо, онда сам сигуран у много боље резултате, поготово на страни - открива Гутовић новину у раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана