Управа Козаре жели Јанковића или Средојевића

Зоран Вајкић
Управа Козаре жели Јанковића или Средојевића

Градишка - Вуле Тривуновић није више шеф стручног штаба прволигаша Козаре, а као његови насљедници помињу се Игор Јанковић или Борче Средојевић.

Са младим стручњаком који је прошле зиме дошао на Градски стадион у Градишци и потписао уговор на годину челници клуба споразумно су раскинули сарадњу. Овакав расплет био је очекиван, али нико од актера није хтио отварати ту причу док се не заврши први дио сезоне, у којем је Козара освојила пето мјесто уз учинак од шест побједа, три ремија и седам пораза. По ријечима директора Градишчана Синише Ђурића више се није могло чекати.

- Послије неких неочекиваних и болних јесењих пораза, Тривуновић је сам нудио оставку. Нисмо је прихватили, вјеровали смо у боље дане, али није ишло иако смо љетос направили јак тим. Циљ је пласман у Лигу за првака, а сада смо изнад саме границе. Сада је све легло и “отворили” смо ту причу и завршило се како се завршило. О Тривуновићевим људским квалитетима могу рећи све најљепше, испао је коректан и прихватио је споразумни раскид уговора. На нама је сада да испоштујемо све обавезе према њему - нагласио је Ђурић и додао да ће клуб новогодишње празнике дочекати са новим тренером, Јанковићем или Средојевићем.

Јанковић је тренерску каријеру почео у Козари, а потом је био асистент селектору БиХ Мехмеду Баждаревићу. Био је и шеф Омладинске школе Борца, гдје је кратко вријеме био и шеф стручног штаба, а на почетку сезоне водио Текстилац, али је сарадња са Дервенћанима трајала само два мјесеца.

- Козара је клуб у којем са провео највећи дио живота. Разговарао сам са челницима, али ништа није званично договарано. Тренутно сам без ангажмана и сигурно је да можемо наставити разговор на ту тему - истакао је Јанковић, док другог кандидата Средојевића нисмо могли да добијемо.

 

Без одговора

Иако смо покушали да ступимо у контакт са сада већ бившим тренером Козаре Вулетом Тривуновићем он се није јављао на телефон. Прије Градишчана био је тренер бањалучког Борца са којим је постао шампион Републике Српске у сезони 2016/17, али коло прије краја тог првенства смијењен је са кормила. Водио је са клупе  још БСК и Слободу из Мркоњић Града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана