Uprava FK Borac suspendovala Ognjena Đelmića

Darko Pašagić
Uprava FK Borac suspendovala Ognjena Đelmića

Banjaluka - Fudbaler Borca Ognjen Đelmić juče je suspendovan zbog nedolaska na trening.

Jedan od najboljih igrača banjalučkog tima u jesenjem dijelu Premijer lige BiH svoj izostanak nikome nije najavio tako da se uprava kluba odlučila na ovakav potez.

- Đelmić je dobio usmenu saglasnost da nekoliko dana zakasni na početak priprema. Međutim, nikom se nije javio i objasnio što je produžio odsustvo, tako da smo odlučili da ga suspendujemo - naglasio je direktor "crveno-plavih" Stanoje Štrbac.

Odlazak ekipe na pripreme planiran je za 29. januar.

- Još uvijek nije definisana destinacija, ali će to najvjerovatnije biti Opatija. Tamo se nalazi veliki broj ekipa na pripremama, tako da neće biti problem naći rivala za kontrolne mečeve - istakao je sportski direktor Borca Branislav Krunić.

U odnosu na jesenji dio prvenstva klub su do sada napustili napadač Joco Stokić, koji je otišao u Južnu Koreju, a Boris Raspudić će ubuduće igrati za DPPM sa Bruneja. Papire su uzeli golman Dragan Đorđić i Milan Sapardić dok je Ognjenu Petroviću istekla pozajmica i on je sada igrač Kozare.

- Kako sada stvari stoje, to će biti jedini odlasci sa Gradskog stadiona. Njihova mjesta moramo popuniti sa kvalitetnim pojačanjima i u sljedećih par dana ta pitanja bi trebalo da riješimo - dodao je Krunić.

Na probi se već nalazi mladi crnogorski fudbaler Rajko Leković, koji je rođen 1994. godine i igra na poziciji napadača, a do sada je nosio dres Igala iz Herceg Novog.

Prva kontrola

Fudbaleri Borca prvu kontrolnu utakmicu trebalo bi da odigraju u subotu, 25. januara, ali rival neće biti prvoligaš Republike Srpske Sloboda iz Novog Grada.

- Šef stručnog štaba Dragan Jović otkazao je susret sa Novograđanima, a kako sada stvari stoje tog dana odigraćemo u Krupi na Vrbasu mečeve sa domaćim drugoligašem Krupom i prvoligašem Kozarom. U ta dva susreta stručni štab imaće priliku da se vidi sa trenutnim mogućnostima svih igrača koji su jesenas nosili dres Borca, ali i onih, koji bi u narednim danima trebalo da stignu na probu - rekao je Krunić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana