Управа ФК Борац суспендовала Огњена Ђелмића

Дарко Пашагић
Управа ФК Борац суспендовала Огњена Ђелмића

Бањалука - Фудбалер Борца Огњен Ђелмић јуче је суспендован због недоласка на тренинг.

Један од најбољих играча бањалучког тима у јесењем дијелу Премијер лиге БиХ свој изостанак никоме није најавио тако да се управа клуба одлучила на овакав потез.

- Ђелмић је добио усмену сагласност да неколико дана закасни на почетак припрема. Међутим, ником се није јавио и објаснио што је продужио одсуство, тако да смо одлучили да га суспендујемо - нагласио је директор "црвено-плавих" Станоје Штрбац.

Одлазак екипе на припреме планиран је за 29. јануар.

- Још увијек није дефинисана дестинација, али ће то највјероватније бити Опатија. Тамо се налази велики број екипа на припремама, тако да неће бити проблем наћи ривала за контролне мечеве - истакао је спортски директор Борца Бранислав Крунић.

У односу на јесењи дио првенства клуб су до сада напустили нападач Јоцо Стокић, који је отишао у Јужну Кореју, а Борис Распудић ће убудуће играти за ДППМ са Брунеја. Папире су узели голман Драган Ђорђић и Милан Сапардић док је Огњену Петровићу истекла позајмица и он је сада играч Козаре.

- Како сада ствари стоје, то ће бити једини одласци са Градског стадиона. Њихова мјеста морамо попунити са квалитетним појачањима и у сљедећих пар дана та питања би требало да ријешимо - додао је Крунић.

На проби се већ налази млади црногорски фудбалер Рајко Лековић, који је рођен 1994. године и игра на позицији нападача, а до сада је носио дрес Игала из Херцег Новог.

Прва контрола

Фудбалери Борца прву контролну утакмицу требало би да одиграју у суботу, 25. јануара, али ривал неће бити прволигаш Републике Српске Слобода из Новог Града.

- Шеф стручног штаба Драган Јовић отказао је сусрет са Новограђанима, а како сада ствари стоје тог дана одиграћемо у Крупи на Врбасу мечеве са домаћим друголигашем Крупом и прволигашем Козаром. У та два сусрета стручни штаб имаће прилику да се види са тренутним могућностима свих играча који су јесенас носили дрес Борца, али и оних, који би у наредним данима требало да стигну на пробу - рекао је Крунић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана