Uoči premijere sa Čelikom Borac dobio generalnog sponzora

Darko Pašagić
Uoči premijere sa Čelikom Borac dobio generalnog sponzora

Banjaluka - Uoči starta povratničke sezone u Premijer ligi BiH i nedjeljnog meča sa Čelikom FK Borac dobio je generalnog sponzora, a na grudima fudbalera iduću godinu stajaće logo i ime Nove banke.

Agilna uprava kluba ispunila je još jedno obećanje, pa je Borac na dobrom putu da postane samoodrživ, a marketing kluba sve bliži iznosu od 500.000 maraka koje nastoji da obezbijedi u prvoj sezoni. Direktor Nove banke Milan Radović naglasio je da se ugovor o generalnom sponzorstvu sa fudbalskim klubom neće odraziti na RK Borac m:tel kojem je ova banka jedan od najvećih sponzora.

- Sa rukometašima smo u prošloj sezoni stigli do šampionske titule, a ove godine smo se takođe odlučili da damo podršku i FK Borac, kao i njegovoj omladinskoj školi. Prepoznali smo ambicije koje klub ima, kao i cjelokupnu atmosferu koja vlada oko njega. Za nas je najvažnije to što je Borac sada klub organizovan na visokom nivou, jer Nova banka kao ozbiljna kompanija podržava isto takve projekte u RS i BiH - istakao je Radović.

Predsjednik Borca Branko Kovačević je naglasio da je uprava posljednjih mjeseci naporno radila i da se rezultati na svakom polju sve vidljiviji. Potajno se nada plasmanu u sam vrh tabele.

- I dalje ću se držati parole: "Manje priče, više rada", ali mogu da kažem da smo sklopili mozaik i da ova ekipa ima kapacitet za plasman na međunarodnu scenu - rekao je Kovačević.

Priliku da na djelu vide svoje ljubimce u bici za bodove Banjalučani će imati u nedjelju od 19.30 časova, kada na Gradski stadion stiže Čelik, koji u prvenstvenu trku ulazi sa velikim kadrovskim problemima.

- Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazi ekipa za "Bilinog polja", ali ne smijemo zaboraviti da smo mi prošle sezone bili prvoligaši, ali Zeničani su uspjeli da uz dosta muke sačuvaju premijerligaški status. Ipak, sada imamo kvalitetniji sastav i uz maksimalan angažman siguran sam da pobjeda neće izostati - rekao je trener Borca Željko Vranješ.

Posljednjih dana bilo je dosta nedoumica da li će u ekipi biti iskusni Bojan Puzigaća, zbog crvenog kartona zarađenog u finišu prošlog prvenstva u susretu sa Tekstilcem Kort, ali je on istakao da je odradio meč pauze, odnosno da je žalba Borca usvojena. Koliko je teška situacija u Čeliku najbolje svjedoče riječi trenera Kemala Hafizovića, koji još ne zna na koga će moći računati u nedjeljnom susretu. On praktično do početka meča neće znati na koje igrače će moći da računa, s obzirom na to da su Zeničani većinu igrača doveli u prethodnih nekoliko dana.

Ostali parovi

U ostalim susretima prvog kola sastaju se: Mladost - Vitez (subota, 17.30 časova), Sarajevo - Zrinjski (nedjelja, 19), Široki Brijeg - Sloboda (nedjelja, 21), Željezničar - GOŠK (ponedjeljak, 20.30 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana