Уочи премијере са Челиком Борац добио генералног спонзора

Дарко Пашагић
Уочи премијере са Челиком Борац добио генералног спонзора

Бањалука - Уочи старта повратничке сезоне у Премијер лиги БиХ и недјељног меча са Челиком ФК Борац добио је генералног спонзора, а на грудима фудбалера идућу годину стајаће лого и име Нове банке.

Агилна управа клуба испунила је још једно обећање, па је Борац на добром путу да постане самоодржив, а маркетинг клуба све ближи износу од 500.000 марака које настоји да обезбиједи у првој сезони. Директор Нове банке Милан Радовић нагласио је да се уговор о генералном спонзорству са фудбалским клубом неће одразити на РК Борац м:тел којем је ова банка један од највећих спонзора.

- Са рукометашима смо у прошлој сезони стигли до шампионске титуле, а ове године смо се такође одлучили да дамо подршку и ФК Борац, као и његовој омладинској школи. Препознали смо амбиције које клуб има, као и цјелокупну атмосферу која влада око њега. За нас је најважније то што је Борац сада клуб организован на високом нивоу, јер Нова банка као озбиљна компанија подржава исто такве пројекте у РС и БиХ - истакао је Радовић.

Предсједник Борца Бранко Ковачевић је нагласио да је управа посљедњих мјесеци напорно радила и да се резултати на сваком пољу све видљивији. Потајно се нада пласману у сам врх табеле.

- И даље ћу се држати пароле: "Мање приче, више рада", али могу да кажем да смо склопили мозаик и да ова екипа има капацитет за пласман на међународну сцену - рекао је Ковачевић.

Прилику да на дјелу виде своје љубимце у бици за бодове Бањалучани ће имати у недјељу од 19.30 часова, када на Градски стадион стиже Челик, који у првенствену трку улази са великим кадровским проблемима.

- Сви смо свјесни ситуације у којој се налази екипа за "Билиног поља", али не смијемо заборавити да смо ми прошле сезоне били прволигаши, али Зеничани су успјели да уз доста муке сачувају премијерлигашки статус. Ипак, сада имамо квалитетнији састав и уз максималан ангажман сигуран сам да побједа неће изостати - рекао је тренер Борца Жељко Врањеш.

Посљедњих дана било је доста недоумица да ли ће у екипи бити искусни Бојан Пузигаћа, због црвеног картона зарађеног у финишу прошлог првенства у сусрету са Текстилцем Корт, али је он истакао да је одрадио меч паузе, односно да је жалба Борца усвојена. Колико је тешка ситуација у Челику најбоље свједоче ријечи тренера Кемала Хафизовића, који још не зна на кога ће моћи рачунати у недјељном сусрету. Он практично до почетка меча неће знати на које играче ће моћи да рачуна, с обзиром на то да су Зеничани већину играча довели у претходних неколико дана.

Остали парови

У осталим сусретима првог кола састају се: Младост - Витез (субота, 17.30 часова), Сарајево - Зрињски (недјеља, 19), Широки Бријег - Слобода (недјеља, 21), Жељезничар - ГОШК (понедјељак, 20.30 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана