Унчанин фаворит за клупу Борца

Душан Репија
Унчанин фаворит за клупу Борца

Бањалука - Одласком Ратка Ђурковића клупа Борца м:тел остала је упражњена, а као његов насљедник најбоље котира тренер Коњуха Бојан Унчанин иако су још у оптицају Небојша Голић, Драшко Будиша и Бојан Црномарковић.

Ипак, прва жеља дијела управе је Унчанин који са екипом из Живиница има уговор на још три сезоне. Међутим, како сазнајемо, постоји излазна клаузула у уговору према којој би без обештећења могао да раскине уговор у случају позива из Бањалуке. Млади стручњак је дијете Борца, а одличним радом у претходне четири сезоне истакао је озбиљну кандидатуру за повратак у "Борик". Три сезоне је сједио на клупи Приједора, а поред добрих резултата афирмисао неколико играча предвођеним садашњим рукометашем Борца Гораном Даничићем. Сличан посао наставио је и у Живиницама те у првој сезони добрано пребацио план освајањем трећег мјеста којим је Коњух изборио учешће у Челенџ купу. Један од заговорника ове идеје је потпредсједник клуба Маринко Умичевић.

- Предложио сам да Унчанин буде тренер још прије неколико дана на Управном одбору. Иако се још не миримо изостанком из СЕХА лиге и наставићемо правну борбу док год је то могуће, још једном понављам да у Борцу треба да буде што више његове дјеце. Ђурковић је имао високу плату за наше услове, коштао нас је за сезону око 60.000 марака, што је много. Боље је да толико дамо за нашег тренера и едукацију свих тренера у клубу. Унчанин је претходних сезона показао да је дорастао за велика дјела и он је мој приједлог. Видјећемо шта кажу други чланови Управног одбора - рекао је Умичевић.

Директор клуба Владимир Бранковић потврдио је да
ће тренер сигурно бити из Бањалуке те најавио јачање играчког кадра. Борац за сада рачуна на 11 играча, али има само једног голмана. Превасходни задатак биће довођење искусног чувара мреже, као и бар двојице играча на бековским позицијама.

- Све је договорено са неколико играча, а у идућих неколико дана потписаћемо уговоре - рекао је Бранковић.

Без људи у савезима

Борац већ дуго нема човјека који ће штитити интересе бившег првака Европе у врху рукометних савеза РС и БиХ.

- То је недопустиво. Морамо да поправимо ту ситуацију, јер посљедице могу бити несагледиве. Борац је највећи клуб на овим просторима и мора да се избори за своје интересе - рекао је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана