Умичевић легално изабрани предсједник

Душан Репија
Умичевић легално изабрани предсједник

Бањалука - Маринко Умичевић је изабран легално на мјесто предсједника Рукометног савеза Републике Српске, потврдио је Основни суд у Бањалуци.

Овом одлуком требало би да је стављена тачка на вишемјесечну фарсу у којој су учествовале двије поларизоване стране. Наиме, Умичевић је изабран на Скупштини у Добоју 16. јуна са 35 гласова делегата, да би 15 дана касније други дио чланова Скупштине у Бањалуци изабрао Дамира Ћопића. Како су обје стране тврдиле да је њихово засједање легално, а оно друго није, случај је завршио на суду и у петак добио расплет.

- Од почетка смо тврдили да смо у праву, а коначно је стигла и потврда. Није ми јасно зашто су људи окупљени око сад већ бившег руководства правили лакрдију кад су знали да нису поступали по важећем статуту. Криво ми је што смо изгубили два мјесеца драгоцјеног времена. Могли смо да тражимо спонзора који би клубове бар ослободио плаћања трошкова службених лица. Сада имамо мање времена, али се надам да ћемо до почетка лига успјети да пронађемо некога ко ће сносити трошкове - рекао је Умичевић.

Он се нада да ће примопредаја дужности бити извршена у што краћем року, можда већ у понедјељак или уторак.

- Одмах послије тога сазваћемо сједницу Управног одбора и направити план рада. Јасно је да врло брзо морамо расписати конкурс за генералног секретара, а одмах потом ангажовати ревизорску кућу која ће пречешљати све папире у посљедњих десет година и утврдити стварно стање у којем се савез налази - рекао је Умичевић.

Бивши предсједник РС РС и, како ствари стоје, несуђени нови предсједник Скупштине Здравко Миличевић није желио да коментарише одлуку суда.

  • Још нисмо добили одлуку и не би било озбиљно да овако напамет тумачим написано - кратко је рекао Милићевић.

Борац није носилац

Рукометни клуб Борац м:тел неће бити носилац на жријебу за друго коло Челенџ купа 17. јула. Бањалучани су том одлуком ЕХФ-а сазнали и ко су им потенцијални противници, а најтежи могући су аустријски Брегенц и норвешки Арендал. Ривали им могу бити и Јединство (Црна Гора), Приштина (Косово), Парнасос Строволу (Кипар), Олимпус (Молдавија), Ливингстон (Велика Британија), Талин (Естонија), Пресано (Италија), Виљнус (Литванија), Телави (Грузија), Машека Могиљев (Бјелорусија), Дикен (Финска), Баку (Азербејџан), Рига (Летонија) те Диомидис Аргус (Грчка).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана