Улицама Бањалуке града трче и Јужноамериканци

Душан Репија
Улицама Бањалуке града трче и Јужноамериканци

Бањалука - "Дукат фит Бањалука ноћни полумаратон" окупиће више од 1.200 тркача из земаља региона, а строгим центром града и шеталишним зонама осим такмичара из земаља региона, стигле су и пријаве из егзотичних земаља попут Чилеа, Боливије и Колумбије.

То је још један од знакова да су организатори са правом одлучили да прошлогодишња ноћна трка на пет километара прерасте у ноћни полумаратон. Осим централног догађаја који почиње у 20 часова и на којем ће учествовати око 400 такмичара, биће одржане још три трке. Програм у 18 часова отварају ученици од 6 до 15 година у "Елта кабел јуниор рун" трци на 1.300 километара, сат времена касније стартује "Јелен фри рун" на пет километара, а учешће на трци је бесплатно за све који желе да се окушају на овој дионици. На старту централног догађаја вечери појавиће се и учесници "Магнетранс штафете" (три учесника по седам километара).

- Због специфичности руте трчања и нешто ужих улица, одлучили смо да ограничимо број учесника полумаратона на 300, али се пријавило још 100 такмичара које нисмо могли да одбијемо. Полумаратонска трка се садржи од три круга по седам километара, а послије старта на Тргу Крајине, окретање на Малти, а затим слиједи пролазак улицом Олимпијских побједника, поред Градског стадиона, затим до Народног позоришта, кроз паркић, па све до Трга Крајине - рекао је директор полумаратона Владимир Куваља.

Како је рекреативно трчање све популарније код нас, а слични догађаји се већ годинама организују у свијету, биће ово прилика да Бањалука стане раме уз раме са другим метрополама.

- Биће ово својеврстан спој спорта и забаве. То је најбољи начин промоције града и државе, а ми имамо шта да покажемо. Такође, очекујемо и велики број гледалаца дуж стазе, а овом приликом позивамо грађане да изађу и подрже све који учествују - рекао је Куваља.

По завршетку такмичарског дијела присутне ће на Тргу Крајине забављати група "Ханговер бенд".

Поклони спонзора

Сви учесници који су платили котизацију за учешће захваљујући спонзорима кући ће однијети пуну кесу поклона. Осим окрепе током трчања, сви који заврше полумаратонску трку добиће медаљу, функционалну мајицу за трчање, као и поклоне компанија "Хемофарм" и Лакталис".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана