Ulaznice zlata vrijedne

G.S.
Ulaznice zlata vrijedne

Trebinje - Strastveni navijač Partizana Vaso Mijanović iz Trebinja posjeduje veliku zbirku ulaznica sa utakmica ovog kluba i, kako kaže, ne bi ih se odrekao ni za kakve pare.

Mijanović ima više od hiljadu ulaznica. Kupuje i karte sa utakmica na kojima nije bio, a prioritet daje međunarodnim mečevima i duelima sa Crvenom zvezdom. Kako navodi, Partizan je u svojoj istoriji odigrao 251 međunarodnu utakmicu, a njemu nedostaju ulaznice sa šezdesetak mečeva.

- Samo su profesionalni kolekcionari spremni da ulažu novac u svoju zanimaciju, da kupuju karte sa utakmica na kojima nisu bili. Neki daju cijelo malo bogatstvo da se domognu rijetkih primjeraka. Posebno su strastveni Belgijanci, a za njima su Italijani, Francuzi i Englezi - kazao je Mijanović.

On je u Trebinju organizovao Udruženje navijača Partizana "Grobari Trebinje". Kada je riječ o ulaznicama sa "vječitih" derbija, Mijanović od 147 utakmica u prvenstvu i 35 odigranih u kupu u kolekciji ima njih 80 odsto.

- Karte koje mi nedostaju jesu one sa početaka istorije ova dva kluba, od 1947. godine do sredine pedesetih, što je vrlo izazovan period za sve kolekcionare, pogotovo što na kartama tada nije pisalo ko igra, već su prvi derbiji imali samo oznaku "fiskulturna priredba" - dodao je Mijanović.

Trebinjac smatra da je najvrednija karta Partizana sa prvog meča koji je odigrao u Evropi sa Sportingom iz Lisabona 4. septembra 1955. godine. Kad su utakmice Crvene zvezde u pitanju, veliku vrijednost ima ulaznica sa utakmice Crvena zvezda - Mančester junajted iz 1958. pošto se poslije nje desila avionska nesreća u Minhenu, u kojoj su nastradao skoro cijeli tim Mančestera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana