Ubjedljiv trijumf Vaterpolista Borac Fortune

Danijel Radujković
Ubjedljiv trijumf Vaterpolista Borac Fortune

Banjaluka - Vaterpolisti banjalučkog VK Borac Fortuna trijumfovali su na Otvorenom kupu Kantona Sarajevo. U tri utakmice ostvareno je isto toliko ubjedljivih pobjeda, tako da se trofej sasvim zasluženo našao u rukama mladih Banjalučana.

Borac Fortuna je savladao tri sarajevske ekipe: Torpedo 14:5, Mladost 20:6 i Akademiju B 14:11.

- Prezadovoljni smo igrama naše ekipe. U svakom meču djelovali su superiorno, kako na polju fizičke spreme tako i u tehničko-taktičkom pogledu. I ranije smo odmjeravali snage sa ovim ekipama, ali je najveći napredak bio vidljiv u igri naše ekipe - kazao je generalni sekretar Vaterpolo kluba Borac Fortuna Jovan Kalaba.

Cijela ekipa iz Banjaluke je pružala izvrsne partije, ali su posebno dobre role pružili Stefan Šijaković, strijelac 17 golova, potom Vladan Dmitrašinović, Nikola Ćosić, Neven Kalaba...

- Uočljivo je da je trud koji su uložili i stručan rad trenera Žarka Nikolića iz Beograda i našeg domaćeg kadra Mladena Dragića dao rezultat. Treba napomenuti da Gradski olimpijski bazen nije u funkciji od poplava i da nam je to otežalo trenažni proces, ali su treneri i njihovi puleni predani vaterpolu u pravom smislu te riječi. Zbog problema sa GOB-om bićemo prinuđeni da narednih vikenda idemo po regionu i igramo utakmice. Tu prije svega mislim na kvalitetne rivale iz Srbije i Hrvatske - jasan je Kalaba. U klubu nastoje da što spremniji dočekaju početak predstojećeg takmičenja u Ligi BiH.

- Nema šta, ubijeđen sam da će naši momci, čiji je prosjek godina negdje oko 17, kao zapete puške dočekati prvenstvo. Željni su dokazivanja, a znanja i sportske vještine im ne manjka - dodao je Kalaba.

U Borac Fortuni ne kriju da imaju velike ambicije i očekuju da društvena zajednica i preduzeća pomognu da u Banjaluci stasa vrhunska vaterpolo ekipa.

- Nadamo se da će neko prepoznati kvalitet i entuzijazam svih struktura u klubu i pomoći nam da ostvarimo našu veliku želju, a to je da postanemo šampioni ne samo Republike Srpske već i BiH - rekao je na kraju Kalaba.

 

Pljačka

Vaterpolisti Borac Fortune doživjeli su i neprijatnost u Sarajevu, jer je neko usred bijela dana na Baščaršiji razbio staklo na kombiju i izvršio premetačinu stvari u njemu.

- Kombi nam je posudio naš bratski Odbojkaški klub invalida Banjaluka i zaista nam je krivo što se tako nešto desilo. Policija je napravila uviđaj. Šteta će biti nadoknađena, ali je od ovog kriminalnog akta ostao, što bi naš narod rekao, gorak ukus u ustima - rekao je Kalaba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana