Убједљив тријумф Ватерполиста Борац Фортуне

Данијел Радујковић
Убједљив тријумф Ватерполиста Борац Фортуне

Бањалука - Ватерполисти бањалучког ВК Борац Фортуна тријумфовали су на Отвореном купу Кантона Сарајево. У три утакмице остварено је исто толико убједљивих побједа, тако да се трофеј сасвим заслужено нашао у рукама младих Бањалучана.

Борац Фортуна је савладао три сарајевске екипе: Торпедо 14:5, Младост 20:6 и Академију Б 14:11.

- Презадовољни смо играма наше екипе. У сваком мечу дјеловали су супериорно, како на пољу физичке спреме тако и у техничко-тактичком погледу. И раније смо одмјеравали снаге са овим екипама, али је највећи напредак био видљив у игри наше екипе - казао је генерални секретар Ватерполо клуба Борац Фортуна Јован Калаба.

Цијела екипа из Бањалуке је пружала изврсне партије, али су посебно добре роле пружили Стефан Шијаковић, стријелац 17 голова, потом Владан Дмитрашиновић, Никола Ћосић, Невен Калаба...

- Уочљиво је да је труд који су уложили и стручан рад тренера Жарка Николића из Београда и нашег домаћег кадра Младена Драгића дао резултат. Треба напоменути да Градски олимпијски базен није у функцији од поплава и да нам је то отежало тренажни процес, али су тренери и њихови пулени предани ватерполу у правом смислу те ријечи. Због проблема са ГОБ-ом бићемо принуђени да наредних викенда идемо по региону и играмо утакмице. Ту прије свега мислим на квалитетне ривале из Србије и Хрватске - јасан је Калаба. У клубу настоје да што спремнији дочекају почетак предстојећег такмичења у Лиги БиХ.

- Нема шта, убијеђен сам да ће наши момци, чији је просјек година негдје око 17, као запете пушке дочекати првенство. Жељни су доказивања, а знања и спортске вјештине им не мањка - додао је Калаба.

У Борац Фортуни не крију да имају велике амбиције и очекују да друштвена заједница и предузећа помогну да у Бањалуци стаса врхунска ватерполо екипа.

- Надамо се да ће неко препознати квалитет и ентузијазам свих структура у клубу и помоћи нам да остваримо нашу велику жељу, а то је да постанемо шампиони не само Републике Српске већ и БиХ - рекао је на крају Калаба.

 

Пљачка

Ватерполисти Борац Фортуне доживјели су и непријатност у Сарајеву, јер је неко усред бијела дана на Башчаршији разбио стакло на комбију и извршио преметачину ствари у њему.

- Комби нам је посудио наш братски Одбојкашки клуб инвалида Бањалука и заиста нам је криво што се тако нешто десило. Полиција је направила увиђај. Штета ће бити надокнађена, али је од овог криминалног акта остао, што би наш народ рекао, горак укус у устима - рекао је Калаба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана