UEFA nada za Borac

Darko Pašagić
UEFA nada za Borac

Sarajevo - Da li će banjalučki Borac i naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH ili ne znaće se nakon što Evropska fudbalska federacija pregleda svu dokumentaciju, koju su čelnici “crveno-plavih” juče dostavili Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH.

A malo je nedostajalo da se Borac uopšte ne nađe na dnevnom redu IO, jer je dokumentacija o dogovoru sa Fudbalskim klubom “Džaja”, te dokaz o svim uplatama zbog kojih nisu dobili licencu na Drugostepenoj komisiji za licenciranje dostavljena samo dva časa prije početka sjednice.

- Stav Izvršnog odbora je bio da ovo tijelo uopšte nije nadležno da odlučuje o ovom pitanju i da se treba poštovati odluka Drugostepene komisije za licenciranje. Naravno protiv toga je bilo pet članova IO, koji su predstavljali FS RS, ali su bili nadglasani sa 10 ostalih članova. Ipak, na kraju smo poslije mukotrpne borbe uspjeli da se izborimo da kompletna dokumentacija bude poslata u UEFA, a žrijeb takmičarskih brojeva Premijer lige BiH za sezonu 2018/19. umjesto danas biće održan 27. juna - istakao je predsjednik FS RS i član IO FS BiH Mile Kovačević.

Na sjednici IO zvanično je promijenjen sistem takmičenja u Premijer ligi BiH i od naredne sezone, koja startuje 21. jula, neće biti više Lige za prvaka i Lige za opstanak, već će se igrati trokružno, što znači da će svaka ekipa umjesto 32 odigrati 33 utakmice. Došlo je i do promjene u broju stranaca u timovima Premijer lige. Umjesto dosadašnjih šest, klubovi će među 18 igrača prijavljenih za utakmicu u zapisniku moći imati najviše četiri strana igrača. Ovom odlukom klubovi će sigurno morati dati šansu svom omladinskom pogonu, što bi trebalo da donese napredak fudbalu.

Selektori

Odlučeno je i da nekadašnji trener Širokog Brijega i GOŠK-a Slaven Musa bude imenovan za selektora U19 reprezentacije BiH. Njegovi pomoćnici biće Vedin Musić, zatim nekadašnji trener banjalučkog Borca Zoran Dragišić, te trener golmana Goran Brašnić. Novi selektor reprezentacije BiH u futsalu biće Ivo Krezo, koji je do sada radio kao trener KMF Seljak iz Livna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana