U sudaru novih premijerligaša Krupa gost Metalegea

Darko Pašagić
U sudaru novih premijerligaša Krupa gost Metalegea

Banjaluka - Fudbaleri novog premijerligaša Krupe u drugom kolu Premijer lige BiH gostovaće u Travniku na stadionu "Pirota", kod još jednog debitanta u eliti Metalegea.

Stadion kluba iz Jajca ne ispunjava uslove za odigravanje premijerligaških mečeva, tako da će Metalege u prvom dijelu sezone biti domaćin u Travniku, što je po riječima šefa stručnog štaba kluba iz Krupe na Vrbasu Slobodana Starčevića dodatna šansa da se ostvari dobra rezultat.

- Praktično i oni i mi smo gosti u ovom susretu. Međutim, u drugim segmentima situacija nije ista, jer je naš rival na premijeri slavio u gostima, dok smo mi remizirali kod kuće. Zbog toga će oni biti silno motivisani da nastave u istom ritmu, ali očekujem da uz maksimalan angažman možemo ostati neporaženi, što nam je i cilj u ovom meču - naglasio je Starčević.

On je rekao da će ekipa u odnosu na susret protiv Mladosti iz Doboj Kaknja doživjeti nekoliko izmjena.

- Na premijeri nije baš sve funkcionisalo kako treba, tako da će biti rotacija, ali ne bi želio govoriti o imenima. Na raspolaganju imam 20 igrača i tri golmana i svi su u kombinaciji. Ono što je sigurno, u timu neće biti novajlija Zoran Marušić, koji se još oporavlja od povrede, te Nebojša Stjepanović, koji je van stroja još od finiša prošlog šampionata - istakao je Starčević.

Kormilar Krupe očekuje i podršku bar 100 navijača, s obzirom na to da Travnik nije daleko od Krupe. On očekuje i podršku Travničana, jer su dres tima sa "Pirote" u prošloj sezoni nosila dva igrača, Irfan Jašarević i Radosav Aleksić.

U premijernom nastupu pojačanje iz Rudar Prijedora Zoran Milutinović pružio je zapaženu partiju.

- Očekujem da tako bude i ovog puta, ali i da kao cjelina budemo još bolji. Biće teško, ali se ne bojim rivala i vjerujem da uz maksimalan angažman možemo ostati neporaženi, a zašto i ne osvojiti sva tri boda - rekao je Milutinović.

Ova dva kluba redovno igraju prijateljske utakmice i u posljednje dvije, pred početak prošlog i početak ovog šampionata, Krupa je slavila identičnim rezultatom 2:1, što bi mogao biti dobar znak za Starčevićeve pulene.

Ostali parovi

U ostalim mečevima drugog kola Premijer lige BiH sastaju se: VITEZ: Vitez - Mladost (subota, 17.30 časova), SARAJEVO: Olimpik - Željezničar (subota, 17.30), SARAJEVO: Sarajevo - Zrinjski (nedjelja, 19.45), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Sloboda (nedjelja, 21 čas).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana