У судару нових премијерлигаша Крупа гост Металегеа

Дарко Пашагић
У судару нових премијерлигаша Крупа гост Металегеа

Бањалука - Фудбалери новог премијерлигаша Крупе у другом колу Премијер лиге БиХ гостоваће у Травнику на стадиону "Пирота", код још једног дебитанта у елити Металегеа.

Стадион клуба из Јајца не испуњава услове за одигравање премијерлигашких мечева, тако да ће Металеге у првом дијелу сезоне бити домаћин у Травнику, што је по ријечима шефа стручног штаба клуба из Крупе на Врбасу Слободана Старчевића додатна шанса да се оствари добра резултат.

- Практично и они и ми смо гости у овом сусрету. Међутим, у другим сегментима ситуација није иста, јер је наш ривал на премијери славио у гостима, док смо ми ремизирали код куће. Због тога ће они бити силно мотивисани да наставе у истом ритму, али очекујем да уз максималан ангажман можемо остати непоражени, што нам је и циљ у овом мечу - нагласио је Старчевић.

Он је рекао да ће екипа у односу на сусрет против Младости из Добој Какња доживјети неколико измјена.

- На премијери није баш све функционисало како треба, тако да ће бити ротација, али не би желио говорити о именима. На располагању имам 20 играча и три голмана и сви су у комбинацији. Оно што је сигурно, у тиму неће бити новајлија Зоран Марушић, који се још опоравља од повреде, те Небојша Стјепановић, који је ван строја још од финиша прошлог шампионата - истакао је Старчевић.

Кормилар Крупе очекује и подршку бар 100 навијача, с обзиром на то да Травник није далеко од Крупе. Он очекује и подршку Травничана, јер су дрес тима са "Пироте" у прошлој сезони носила два играча, Ирфан Јашаревић и Радосав Алексић.

У премијерном наступу појачање из Рудар Приједора Зоран Милутиновић пружио је запажену партију.

- Очекујем да тако буде и овог пута, али и да као цјелина будемо још бољи. Биће тешко, али се не бојим ривала и вјерујем да уз максималан ангажман можемо остати непоражени, а зашто и не освојити сва три бода - рекао је Милутиновић.

Ова два клуба редовно играју пријатељске утакмице и у посљедње двије, пред почетак прошлог и почетак овог шампионата, Крупа је славила идентичним резултатом 2:1, што би могао бити добар знак за Старчевићеве пулене.

Остали парови

У осталим мечевима другог кола Премијер лиге БиХ састају се: ВИТЕЗ: Витез - Младост (субота, 17.30 часова), САРАЈЕВО: Олимпик - Жељезничар (субота, 17.30), САРАЈЕВО: Сарајево - Зрињски (недјеља, 19.45), ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Слобода (недјеља, 21 час).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана