U školi rukometnog kluba Borac m:tel rastu novi šampioni

Dušan Repija
U školi rukometnog kluba Borac m:tel rastu novi šampioni

Banjaluka - Rukometni klub Borac m:tel pritisnut finansijskim problemima proživljava najteže dane u svojoj istoriji, a svjetlo na kraju tunela mogle bi da budu mlađe kategorije.

Jedan od koraka ka stabilizaciji bivšeg šampiona Evrope sigurno je orijentacija na omladinsku školu od koje bi u narednim godinama prvi tim trebalo da ima koristi. Ljudi koji brinu o podmlatku nadaju se da će rezultati, a prije svega proizvodnja igrača za prvi tim postati ustaljena praksa, baš kao što je to bilo u vrijeme zlatnog doba kluba iz Gospodske ulice.

- Imamo ekipe u svim kategorijama od mlađih pionira do kadeta i brojimo oko 80 članova. U većini kategorija neprikosnoveni smo u Republici Srpskoj, a juniori igraju u Prvoj ligi pod imenom Borac Golić - Šarić i kroz takmičenja sa starijim stasavaju za naš prvi tim - rekao je koordinator omladinske škole Goran Malić.

Sa djecom rade bivši rukometaši Borca Goran Garić, Nebojša Golić, Dean Knežević i Nemanja Bjelić.

- Imamo vrlo kvalitetan stručni kadar, a nastojaćemo da im omogućimo stručno usavršavanje. Naravno, uvijek je problem novac, a ovim putem zahvalio bih i roditeljima koji izdvajaju novac za članarinu i pomažu prilikom odlaska na turnire - rekao je Malić.

U svim kategorijama izdvaja se po nekoliko najtalentovanijih rukometaša koji će, ukoliko ovako nastave da se razvijaju, jednog dana biti oslonac seniorske ekipe.

- Stvarno imamo mnogo djece koja zavređuju pažnju i pred kojima je svijetla budućnost. U kategoriji pionira koju treniram, to su Petar Grbić, Nemanja Milovac, Luka Perić, Igor Miljenović i Luka Babić, ali ni ostali ne zaostaju mnogo - rekao je trener Dean Knežević.

Saradnja

Omladinska škola Borca ima odličnu saradnju sa ostalim rukometnim školama u gradu prije svega sa Školom mini-rukometa Banjaluka.

- To je pozitivan primjer. Nastojaćemo da regrutujemo najtalentovaniju djecu iz svih škola, kao i sa takmičenja Malih olimpijskih igara. Planiramo da organizujemo i rukometni kamp u Banjaluci i da ugostimo mlađe kategorije najboljih klubova u regionu. Milim da je to dobra promocija kluba i grada - rekao je Malić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana