У школи рукометног клуба Борац м:тел расту нови шампиони

Душан Репија
У школи рукометног клуба Борац м:тел расту нови шампиони

Бањалука - Рукометни клуб Борац м:тел притиснут финансијским проблемима проживљава најтеже дане у својој историји, а свјетло на крају тунела могле би да буду млађе категорије.

Један од корака ка стабилизацији бившег шампиона Европе сигурно је оријентација на омладинску школу од које би у наредним годинама први тим требало да има користи. Људи који брину о подмлатку надају се да ће резултати, а прије свега производња играча за први тим постати устаљена пракса, баш као што је то било у вријеме златног доба клуба из Господске улице.

- Имамо екипе у свим категоријама од млађих пионира до кадета и бројимо око 80 чланова. У већини категорија неприкосновени смо у Републици Српској, а јуниори играју у Првој лиги под именом Борац Голић - Шарић и кроз такмичења са старијим стасавају за наш први тим - рекао је координатор омладинске школе Горан Малић.

Са дјецом раде бивши рукометаши Борца Горан Гарић, Небојша Голић, Деан Кнежевић и Немања Бјелић.

- Имамо врло квалитетан стручни кадар, а настојаћемо да им омогућимо стручно усавршавање. Наравно, увијек је проблем новац, а овим путем захвалио бих и родитељима који издвајају новац за чланарину и помажу приликом одласка на турнире - рекао је Малић.

У свим категоријама издваја се по неколико најталентованијих рукометаша који ће, уколико овако наставе да се развијају, једног дана бити ослонац сениорске екипе.

- Стварно имамо много дјеце која завређују пажњу и пред којима је свијетла будућност. У категорији пионира коју тренирам, то су Петар Грбић, Немања Миловац, Лука Перић, Игор Миљеновић и Лука Бабић, али ни остали не заостају много - рекао је тренер Деан Кнежевић.

Сарадња

Омладинска школа Борца има одличну сарадњу са осталим рукометним школама у граду прије свега са Школом мини-рукомета Бањалука.

- То је позитиван примјер. Настојаћемо да регрутујемо најталентованију дјецу из свих школа, као и са такмичења Малих олимпијских игара. Планирамо да организујемо и рукометни камп у Бањалуци и да угостимо млађе категорије најбољих клубова у региону. Милим да је то добра промоција клуба и града - рекао је Малић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана