U redovima Krupe imaju velike ambicije: Kroz Kup izboriti Evropu

Darko Pašagić
U redovima Krupe imaju velike ambicije: Kroz Kup izboriti Evropu

Banjaluka - Šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević vjeruje da njegov klub može ove sezone daleko dogurati u Kupu BiH i da je velika šansa da preko ovog takmičenja izađe na međunarodnu scenu.

Voljom žrijeba tim iz kanjona Vrbasa će se u četvrtfinalu u dvomeču sastati sa prvoligašem Srpske Rudar Prijedorom, a iskusni stručnjak dodatni optimizam gradi na činjenici da se revanš igra u Krupi na Vrbasu.

- Imamo realne šanse da daleko doguramo u Kupu BiH, možda čak i do same završnice, a to bi značilo i izlazak na međunarodnu scenu. Uz sve uvažavanje rivala objektivno smo jači od "rudara", a onda je sve otvoreno. Najvažnije je da se igraju po dvije utakmice, a u dvomeču se nikoga ne bojimo. Ništa manje za nas nije značajan ni plasman u četvrtfinale Kupa RS, gdje će nam rival naredne srijedu u Doboju biti Sloga. I u ovom takmičenju želimo da doguramo do samog kraja - naglasio je Starčević.

U prvih 14 kola Krupa je osvojila 23 boda. U sedam domaćih utakmica izgubljeno je sedam bodova, a sa gostovanja, u isto toliko mečeva doneseno je devet.

- S obzirom na to da nismo najbolje otvorili sezonu moramo biti prezadovoljni dosadašnjim učinkom. Ostaje žal zato što smo u 11, 12. i 13. kolu imali tri vezana domaća susreta u kojima smo osvojili samo četiri boda, a planirali smo daleko više. Ipak, po meni jedina dva kiksa kod kuće su remiji sa Slobodom i Radnikom, gdje smo objektivno ostali bez četiri boda. Nadoknadili smo im neočekivanom pobjedom na "Koševu", ali i veoma važnom pobjedom nad GOŠK-om u Gabeli - nastavio je Starčević.

U preostala četiri kola Krupa dočekuje Zrinjski, zatim gostuju Čeliku, pa je domaćin GOŠK-u i na kraju putuje u Doboj Kakanj, a računajući i tri susreta u Kupu BiH i RS ovaj premijerligaš će za 25 dana odigrati sedam mečeva.

- Ako izuzmemo susret sa Zrinjskim, u kome su gosti bez obzira na sve favoriti, u preostala tri meča možemo ravnopravno da se nosimo sa rivalima i ići ćemo na pobjedu. Očekujem u ovim utakmicama dobra izdanja i dosta osvojenih bodova, koji će nas približiti osnovnom cilju, plasmanu u Ligu za prvaka. Naravno, i protiv Zrinjskog ne razmišljamo o predaji nego ćemo pokušati da ih nadigramo - dodao je Starčević.

Bez pobjede nad Zrinjskim

Sa narednim rivalom u prvenstvu, aktuelnim šampionom Zrinjskim Krupa je u prošlom prvenstvu igrala četiri puta. Oba meča u Mostaru završena su pobjedom domaćina, a susreti u Krupi remijem. Ove sezone susret pod "Bijelim brijegom" dobili su "plemići" sa 1:0. Za ovaj susret Slobodan Starčević nema kadrovskih problema, a jedino se na povredu žali Miljan Ljubenović.

- Poslije dodatnih pregleda znaćemo o kakvoj se povredi radi, ali vjerujem da će Ljubenović, koji nam je veoma važna karika, biti u stroju za preostale susrete - rekao je Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana