У редовима Крупе имају велике амбиције: Кроз Куп изборити Европу

Дарко Пашагић
У редовима Крупе имају велике амбиције: Кроз Куп изборити Европу

Бањалука - Шеф стручног штаба Крупе Слободан Старчевић вјерује да његов клуб може ове сезоне далеко догурати у Купу БиХ и да је велика шанса да преко овог такмичења изађе на међународну сцену.

Вољом жријеба тим из кањона Врбаса ће се у четвртфиналу у двомечу састати са прволигашем Српске Рудар Приједором, а искусни стручњак додатни оптимизам гради на чињеници да се реванш игра у Крупи на Врбасу.

- Имамо реалне шансе да далеко догурамо у Купу БиХ, можда чак и до саме завршнице, а то би значило и излазак на међународну сцену. Уз све уважавање ривала објективно смо јачи од "рудара", а онда је све отворено. Најважније је да се играју по двије утакмице, а у двомечу се никога не бојимо. Ништа мање за нас није значајан ни пласман у четвртфинале Купа РС, гдје ће нам ривал наредне сриједу у Добоју бити Слога. И у овом такмичењу желимо да догурамо до самог краја - нагласио је Старчевић.

У првих 14 кола Крупа је освојила 23 бода. У седам домаћих утакмица изгубљено је седам бодова, а са гостовања, у исто толико мечева донесено је девет.

- С обзиром на то да нисмо најбоље отворили сезону морамо бити презадовољни досадашњим учинком. Остаје жал зато што смо у 11, 12. и 13. колу имали три везана домаћа сусрета у којима смо освојили само четири бода, а планирали смо далеко више. Ипак, по мени једина два кикса код куће су ремији са Слободом и Радником, гдје смо објективно остали без четири бода. Надокнадили смо им неочекиваном побједом на "Кошеву", али и веома важном побједом над ГОШК-ом у Габели - наставио је Старчевић.

У преостала четири кола Крупа дочекује Зрињски, затим гостују Челику, па је домаћин ГОШК-у и на крају путује у Добој Какањ, а рачунајући и три сусрета у Купу БиХ и РС овај премијерлигаш ће за 25 дана одиграти седам мечева.

- Ако изузмемо сусрет са Зрињским, у коме су гости без обзира на све фаворити, у преостала три меча можемо равноправно да се носимо са ривалима и ићи ћемо на побједу. Очекујем у овим утакмицама добра издања и доста освојених бодова, који ће нас приближити основном циљу, пласману у Лигу за првака. Наравно, и против Зрињског не размишљамо о предаји него ћемо покушати да их надиграмо - додао је Старчевић.

Без побједе над Зрињским

Са наредним ривалом у првенству, актуелним шампионом Зрињским Крупа је у прошлом првенству играла четири пута. Оба меча у Мостару завршена су побједом домаћина, а сусрети у Крупи ремијем. Ове сезоне сусрет под "Бијелим бријегом" добили су "племићи" са 1:0. За овај сусрет Слободан Старчевић нема кадровских проблема, а једино се на повреду жали Миљан Љубеновић.

- Послије додатних прегледа знаћемо о каквој се повреди ради, али вјерујем да ће Љубеновић, који нам је веома важна карика, бити у строју за преостале сусрете - рекао је Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана