U Tekstilcu iz Dervente tvrde: Mjesto nam je među prvoligašima

Brane Radulović
U Tekstilcu iz Dervente tvrde: Mjesto nam je među prvoligašima

Derventa - U Fudbalskom klubu Tekstilac spremni su da popune deseto mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske poslije odustajanja šampiona Druge lige, grupa zapad, Jedinstva iz Žeravice.

Naravno da im nije drago što će do ostanka u eliti doći administrativnim putem i zbog toga što Žeravičani nemaju finansijskih sredstava za viši rang, ali ističu da Derventa zaslužuje da ima predstavnika meću prvoligašima.

- Ne radujemo se tuđoj nesreći, ali sigurno je da nam je mjesto u eliti Srpske. Zato vjerujem da će naši navijači i u novoj sezoni pratiti prvoligaške mečeve. Ne tražimo opravdanje za ostvareni učinak, odnosno neuspjeh. Sve je bilo u našim rukama i nismo znali ni mogli doći do većeg bodovnog zbira - naglasio je fudbalski veteran na golu Tekstilca Dejan Plisnić, koji će kapitensku traku nositi i u novoj sezoni.

Konačna odluka biće donesena na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, koja bi trebalo da bude održana do kraja ovog mjeseca.

- U opticaju je varijanta da ostanemo prvoligaši jer je Jedinstvo iz Žeravice definitivno odustalo od Prve lige, ali treba sačekati da sve to bude ozvaničeno. Po svim parametrima Derventa zaslužuje prvoligaša i nadam se da ćemo u eliti Srpske i ostati - istakao je iskusni prvotimac Tekstilca Dragan Jolović, koji dodaje da bi i dalje ostao u ovoj sredini, iako na leđima nosi 43 godine.

Situacija sa plasmanom ekipe stavila je u drugi plan obilježavanje 100 godina fudbala u gradu na rijeci Ukrini, koji je zvanično zaživio 1919. godine. Klupsko rukovodstvo utvrdiće program proslave, ali za sada sve je pod velom neizvjesnosti izazvanim slabim plasmanom ekipe. Dok dileme o budućoj sudbini Tekstilaca ne budu otklonjene u novom prvenstvu, neće biti konkretnih projekata obilježavanja vrijednog jubileja.

- Derventa je zdrava fudbalska sredina i prethodnih godina urađeno je mnogo na fudbalskoj infrastrukturi. Kada smo ispali, nismo to shvatili kao “smak svijeta”. I ranije se šuškalo da bi Jedinstvo moglo odustati, ali smo već bili spremni da igramo Drugu ligu. A sada, ako IO FS RS donese odluku da ostajemo prvoligaši, sigurno ćemo je znati cijeniti i biti mnogo bolji u narednim sezonama. Iz svega ovog izaći ćemo bogatiji za iskustvo strepnje oko borbe za opstanak - rekao je tehnički direktor Dervenćana Milorad Subić.

Treće mjesto

Fudbaleri Tekstilca zauzeli su treće mjesto u Ligi za opstanak, iza Alfa Modriče i Slavije, ali su zbog skraćenja lige bar za sada ostali bez elite. Razloge neuspjeha traže isključivo u svojim redovima.

- Pokazalo se da nedostatak kvalitetnijih napadača može biti koban. Ne bih se miješao u posao klupskog rukovodstva, ali skroman učinak naših strijelaca angažovanih u zimskoj pauzi uzrokovao je neželjenu poziciju u ovom stepenu takmičenja. Ne treba kukati nego se okrenuti novoj sezoni, a iz ovog svega izaći jači i pametniji - rekao je Plisnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana