U Sarajevu ćute o Vijetnamcima

Glas Srpske
U Sarajevu ćute o Vijetnamcima

Tvrdnje da je biznismen iz Vijetnama Ngujen Hoai Nam sa dioničarima kupio 60 posto Fudbalskog kluba Sarajevo u kolektivu sa "Koševa" danas nisu željeli ni demantovati ni potvrditi.

Verzija uglednog Foks Sportsa na vijetnamskom jeziku je prenijela Namovu izjavu s pres-konferencije kada je bio kandidat za potpredsjednika FK Vijetnama u kojoj on tvrdi da je posao u vezi s preuzimanjem lidera BH Telekom Premijer lige BiH završen. 

"Bio sam sponzor ekipe Beraija Dong Nai tri sezone, iako rezultati nisu bili zadovoljavajući. Karakteristike funkcije generalnog direktora Berije su mi omogućile da postanem član Uprave dva velika kluba, Kortrijka u Belgiji i FK Sarajevo u BiH, koji se bori za titulu prvaka. Nedavno samo dioničari i ja kupili 60 posto FK Sarajevo zbog veoma dobrih rezultata. Vodeći su tim bh. prvenstva i nadaju se da će igrati Ligu prvaka", kazao je Nam, koji trenutno obavlja direktorske i funkcije u upravnim odborima u nekoliko vijetnamskih kompanija i hotela.

Priča o promjenama vlasničke strukture, koja je do sada bila u rukama malezijskog milijardera Vinsenta Tana, dobila je na značaju izbog informacije da bi Sarajevo ovih dana trebalo da pojačaju i dva fudbalera iz Vijetnama, Cong Phong i Kuang Hai. Ipak o svemu navedenom u "bordo klubu" nemaju konkretan komentar.

"U ovom trenutku ne možemo dati nikakvu informacija za javnost na tu temu. Niti možemo demantovati ni potvrditi priču o promjeni vlasničke strukture u klubu. Niko od čelnika Fudbalskog kluba Sarajevo ne može dati bilo kakav komentar u vezi s tim. Nemamo finalni stav o tome s koji možemo izaći u javnost. Vjerovatno ćemo u petak imati više informacija i oglasiti se", kazala je Šejla Jamaković, PR FK Sarajevo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana