У Сарајеву ћуте о Вијетнамцима

Глас Српске
У Сарајеву ћуте о Вијетнамцима

Тврдње да је бизнисмен из Вијетнама Нгујен Хоаи Нам са дионичарима купио 60 посто Фудбалског клуба Сарајево у колективу са "Кошева" данас нису жељели ни демантовати ни потврдити.

Верзија угледног Фокс Спортса на вијетнамском језику је пренијела Намову изјаву с прес-конференције када је био кандидат за потпредсједника ФК Вијетнама у којој он тврди да је посао у вези с преузимањем лидера БХ Телеком Премијер лиге БиХ завршен. 

"Био сам спонзор екипе Бераија Донг Наи три сезоне, иако резултати нису били задовољавајући. Карактеристике функције генералног директора Берије су ми омогућиле да постанем члан Управе два велика клуба, Кортријка у Белгији и ФК Сарајево у БиХ, који се бори за титулу првака. Недавно само дионичари и ја купили 60 посто ФК Сарајево због веома добрих резултата. Водећи су тим бх. првенства и надају се да ће играти Лигу првака", казао је Нам, који тренутно обавља директорске и функције у управним одборима у неколико вијетнамских компанија и хотела.

Прича о промјенама власничке структуре, која је до сада била у рукама малезијског милијардера Винсента Тана, добила је на значају избог информације да би Сарајево ових дана требало да појачају и два фудбалера из Вијетнама, Цонг Пхонг и Куанг Хаи. Ипак о свему наведеном у "бордо клубу" немају конкретан коментар.

"У овом тренутку не можемо дати никакву информација за јавност на ту тему. Нити можемо демантовати ни потврдити причу о промјени власничке структуре у клубу. Нико од челника Фудбалског клуба Сарајево не може дати било какав коментар у вези с тим. Немамо финални став о томе с који можемо изаћи у јавност. Вјероватно ћемо у петак имати више информација и огласити се", казала је Шејла Јамаковић, ПР ФК Сарајево. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана