U Radniku zadovoljni na evropskoj premijeri: Remi nije loš, ostaje žal za pobjedom

Igor Stanišić
U Radniku zadovoljni na evropskoj premijeri: Remi nije loš, ostaje žal za pobjedom

Bijeljina - Fudbaleri Radnika nisu se uplašili debitantskog nastupa u evropskim takmičenjima već su pružili odličnu partiju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv tima Beroe i odigrali 0:0 na gostovanju u Bugarskoj, čime su ostavili dobre šanse da u revanšu izbore plasman u drugu rundu.

Bijeljinci su od samog početka ušli odlučni da daju maksimum, ne prepuštajući favorizovanom domaćinu ni pedalj terena bez borbe. Nekoliko puta su ozbiljno zaprijetili golu domaćih, ali nisu uspjeli da dođu do pogotka koji bi im zlata vrijedio. Ipak, mogu biti zadovoljni ovim rezultatom, jer daje realne šanse da u revanšu, koji će biti odigran u četvrtak na Gradskom stadionu u Banjaluci, obezbijede prolaz dalje i inkasiraju 210.000 evra, koliko daje UEFA.

- Imali smo problema u sredini terena, jer kroz mijenjanje pozicija protivnika nismo uspijevali na vrijeme da zatvorimo prostor. Beroe je pokazao da je kvalitetna ekipa. Već u petom minutu imali smo fenomenalnu šansu koju smo morali realizovati, međutim, moj napadač je tu zakazao. Pri kraju utakmice smo imali još jednu idealnu priliku koja je morala biti iskorišćena i sada možemo žaliti što nismo na kraju pobijedili. Ovaj rezultat je za obje ekipe aktivan, a mi nećemo imati prednost domaćeg terena jer igramo 250 kilometara od našeg grada - istakao je nakon utakmice trener Radnika Slavko Petrović.

Najbolje prilike za Bijeljince propustio je napadač Marko Obradović koji nije uspio da se časti pogotkom za 25. rođendan.

- Žao mi je što nisam uspio postići pogodak, barem jedan iz dvije izgledne prilike. Ekipa je dala svoj maksimum kao što smo i obećali, a na kraju rezultat nije izostao. Rezultat 0:0 je aktivan i srećni smo zbog onoga što smo ostvarili. Ne treba potcijeniti protivnika, ali imamo veliku šansu da se plasiramo dalje - istakao je Obradović.

Ponosan na svoj tim bio je i predsjednik kluba Mladen Krstajić, koji je dolaskom na čelo kluba preporodio Radnik.

- Zadovoljan sam što se tiče same utakmice i odnosa igrača. Očekivao sam tvrdu utakmicu, bila je dosta izjednačena, a propuštene šanse Obradovića su sastavni deo igre. Ponosan sam na igrače jer su na terenu bili kao jedan. To ih je i krasilo poslednjih godinu, koliko sam u Radniku. Biće dosta teško u revanšu, ali nadam se da će doći naši građani iz Bijeljine da nas podrže - kazao je Krstajić.

Njegovu ekipu uskoro bi trebalo da pojača iskusni defanzivac Delimir Bajić koji je u Radniku započeo karijeru. Navodno, pregovori su u završnoj fazi, a Bajić je nastupao još za Mladost (VO), Saham (Oman), Rad (Srbija), Sloboda (Srbija), Nasaji (Iran), Olimpijakos (Kipar), Željezničar i Velež.

Ambasador uz Bijeljince

Utakmici u Staroj Zagori prisustvovao je ambasador BiH u Bugarskoj Radomir Bogdanović.

- Radnik je prvi put izašao na evropsku scenu i treba da damo punu podršku toj mladosti da se što bolje prezentuju u inostranstvu - rekao je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana