U Radniku brzo riješili pitanje trenera: Milošević mijenja Petrovića

Igor Stanišić
U Radniku brzo riješili pitanje trenera: Milošević mijenja Petrovića

Bijeljina - Novi šef stručnog štaba premijerligaša Radnika biće srpski stručnjak Nebojša Milošević, koji će na klupi naslijediti Slavka Petrovića.

Milošević je proteklih nekoliko godina uglavnom radio kao pomoćni trener, a posljednji angažman imao je u kineskom prvoligašu Čangčung Džataiju, gdje je bio asistent slovenačkom stručnjaku Slaviši Stojanoviću. Sa njim je radio i u Crvenoj zvezdi u kojoj je bio pomoćnik i za vrijeme mandata Roberta Prosinečkog. Trenersku karijeru počeo je vodeći mlađe kategorije Milicionara, a potom je vodio Zemun, Radnički NP, Srem, Sremsku Mitrovicu, Radnički iz Obrenovca i BASK, kao i Rad i BSK iz Borče. Uz Miloševića, kao mogući nasljednici Petrovića spominjani su Zvonko Živković i bivši trener Bijeljinaca Srđan Bajić, ali je on dobio prednost. Dolazak u Radnik biće mu novi izazov, a imaće težak zadatak da nastavi kontinuitet koji je započeo njegov prethodnik. Danas će i zvanično biti predstavljen javnosti, potvrdio je predsjednik Mladen Krstajić.

- Morali smo brzo da reagujemo i verujemo da je Milošević pravo rešenje. Iako je relativno mlad stručnjak, ima mnogo iskustva i verujem da će se dobro snaći u Premijer ligi BiH - rekao je Krstajić.

Zvaničan debi na klupi Radnika Milošević će imati već u subotu kada na Gradski stadion stiže Sarajevo, koje je takođe poslije šestog kola ostalo bez trenera, jer je Almir Hurtić zbog loših rezultata podnio ostavku. Srpski stručnjak ekipu zatiče u dobrom raspoloženju. Naime, poslije dva startna poraza, te dva remija, Radnik je u petom i šestom kolu zabilježio dvije pobjede, i to obje u gostima, protiv Metalegea u Travniku (2:1) i Viteza (4:1), te se trenutno nalazi na šestoj poziciji.

O Petroviću

Mladen Krstajić ne krije da je bio zatečen odlukom Slavka Petrovića da ode sa klupe Radnika.

- Iznenađen sam njegovom odlukom, ali hvala mu na svemu što je učinio za naš klub. Ostvario je najznačajniji uspjeh u svojoj karijeri, ali i u istoriji Radnika, osvojivši Kup BiH i izlaskom na međunarodno scenu - rekao je Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana