U Krupu stigao Marković, na meti Avdukić

Darko Pašagić
U Krupu stigao Marković, na meti Avdukić

Banjaluka - Poslije kontrolne utakmice u kojoj su u Lipnici pokraj Tuzle odigrali sa Slobodom neriješeno, 0:0, fudbaleri Krupe juče su stigli na Zlatibor, gdje će u narednih 12 dana biti na visinskim pripremama.

Osim četvorice igrača koji su stigli ranije (Bojan Puzigaća, Kenan Handžić, Nemanja Marić i Ranko Dekić) sa ekipom će narednih dana biti i dvojica 22-godišnjaka, golman Matej Marković i Almir Aganspahić, koji su prošle sezone bili članovi Čelika, odnosno Mladosti iz Doboj Kaknja.

- Još ne znamo kakav će biti njihov status, jer moramo prvo da vidimo sa kakvom su došli papirologijom, odnosno da vidimo šta će biti sa trening kompenzacijom. Dolazak Markovića zavisiće i od toga da li će se naš dosadašnji golman, koji je otišao na probu u Slovačku, Jovan Kutić vratiti ili ne - naglasio je potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić.

Bez obzira šta bude čelnici Krupe planiraju još više da se pojačaju na golmanskoj poziciji, a prvi pik je iskusni čuvar mreže Željezničar Sport tima, ranije Borca i reprezentacije BiH Asmir Avdukić.

- Sa iskusnim čuvarom mreže razgovaraćemo čim se vrati sa godišnjeg odmora i vjerujem da će u narednoj sezoni biti naš član. Avdukić bi našoj ekipi mogao pomoći ne samo na golu, već i svojim ogromnim iskustvom - nastavio je Ilić.

Tu neće biti kraj pojačanjima Krupe.

- Planiramo da u narednih dva, tri dana dovedemo još nekoliko pojačanja, a najvažniji su nam igrači na poziciji štopera i zadnjeg veznog. Ne želimo da nespremni dočekamo prvenstvo, jer će ove sezone bitka za opstanak biti mnogo žešća nego ranije, mada očekujem da se plasiramo u sredinu tabele - dodao je Ilić.

Šef stručnog štaba Branislav Krunić zadovoljan je izdanjem igrača u prvom kontrolnom susretu.

  • Susret je odigran po veoma teškom terenu i najvažnije je da se niko nije povrijedio. Igrači su ispoštovali ono što se od njih tražilo, dobro su istrčali cijeli susret i sa te strane moramo biti više nego zadovoljni. Sve u svemu nije loše za početak - naglasio je Krunić.

Četiri provjere

Izabranici Branislava Krunića na pripremama na Zlatiboru će imati četiri test meča. Rivali će biti Rudar iz Pljevalja (4. jul), šabačka Mačva (7. jul), Metalac iz Gornjeg Milanovca (11. jul) i Mladost iz Lučana 13. jula. Krupa će na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH 21. ili 22. jula ugostiti zenički Čelik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana