У Крупу стигао Марковић, на мети Авдукић

Дарко Пашагић
У Крупу стигао Марковић, на мети Авдукић

Бањалука - Послије контролне утакмице у којој су у Липници покрај Тузле одиграли са Слободом неријешено, 0:0, фудбалери Крупе јуче су стигли на Златибор, гдје ће у наредних 12 дана бити на висинским припремама.

Осим четворице играча који су стигли раније (Бојан Пузигаћа, Кенан Ханџић, Немања Марић и Ранко Декић) са екипом ће наредних дана бити и двојица 22-годишњака, голман Матеј Марковић и Алмир Аганспахић, који су прошле сезоне били чланови Челика, односно Младости из Добој Какња.

- Још не знамо какав ће бити њихов статус, јер морамо прво да видимо са каквом су дошли папирологијом, односно да видимо шта ће бити са тренинг компензацијом. Долазак Марковића зависиће и од тога да ли ће се наш досадашњи голман, који је отишао на пробу у Словачку, Јован Кутић вратити или не - нагласио је потпредсједник Крупе Драгомир Илић.

Без обзира шта буде челници Крупе планирају још више да се појачају на голманској позицији, а први пик је искусни чувар мреже Жељезничар Спорт тима, раније Борца и репрезентације БиХ Асмир Авдукић.

- Са искусним чуваром мреже разговараћемо чим се врати са годишњег одмора и вјерујем да ће у наредној сезони бити наш члан. Авдукић би нашој екипи могао помоћи не само на голу, већ и својим огромним искуством - наставио је Илић.

Ту неће бити крај појачањима Крупе.

- Планирамо да у наредних два, три дана доведемо још неколико појачања, а најважнији су нам играчи на позицији штопера и задњег везног. Не желимо да неспремни дочекамо првенство, јер ће ове сезоне битка за опстанак бити много жешћа него раније, мада очекујем да се пласирамо у средину табеле - додао је Илић.

Шеф стручног штаба Бранислав Крунић задовољан је издањем играча у првом контролном сусрету.

  • Сусрет је одигран по веома тешком терену и најважније је да се нико није повриједио. Играчи су испоштовали оно што се од њих тражило, добро су истрчали цијели сусрет и са те стране морамо бити више него задовољни. Све у свему није лоше за почетак - нагласио је Крунић.

Четири провјере

Изабраници Бранислава Крунића на припремама на Златибору ће имати четири тест меча. Ривали ће бити Рудар из Пљеваља (4. јул), шабачка Мачва (7. јул), Металац из Горњег Милановца (11. јул) и Младост из Лучана 13. јула. Крупа ће на отварању нове сезоне Премијер лиге БиХ 21. или 22. јула угостити зенички Челик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана