У Игокеу стигао нови играч са НБА искуством

Милан Зубовић
У Игокеу стигао нови играч са НБА искуством

Лакташи - Само шест дана након што је некадашња НБА звијезда Дорел Рајт напустио редове Игокее, у табор екипе из Александровца стигао је нови кошаркаш са НБА искуством.

Ријеч је о Малколму Лију, који је у најјачој лиги свијета наступао за Минесоту и Филаделфију. Рођен је 1990. године и похађао је средњу школу Џон Норт у родној Калифорнији, да би након тога провео три године на УЦЛА, а 2011. године као 43. пика изабрали су га Чикаго Булси, који су га трејдовали у Минесоту за права на Нориса Кола и Николу Миротића. Са "вуковима" је потписао трогодишњи уговор, али је у првој сезони повриједио кољено на тренинг кампу па је морао на операцију, да би након опоравка био прослијеђен филијали у Развојној лиги Сијукс фолсима. Током 2013. био је трејдован неколико пута, да би 2014. постао члан Делавера, након што је отпуштен у Филаделфији. Током 2015. био је члан Гранд Рапидса, а годину касније отишао је у порторикански Брухос де Гвајама, одакле је стигао у Европу и постао члан Табзонспора.

- Са Лијем смо потписали уговор до краја сезоне, али он има опцију да напусти екипу уколико добије озбиљну понуду. Ако не буде било посебних интересовања, биће са нама до краја. Битно је да доводимо озбиљна појачања од којих ће клуб имати користи на терену и ван њега, а ситуација је слична Рајтовој, па се надам да ћемо имати одређену финансијску добит уколико оде током сезоне - изјавио је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Американац који игра на позицији бека данас стиже у Лакташе и одмах ће се прикључити тренинзима и биће на располагању тренеру Драгану Бајићу на гостујућем мечу против Задра идућег петка. Актуелни шампион БиХ има половичан учинак у АБА лиги након шест одиграних кола.

Репрезентација

Био је члан јуниорске репрезентације (У18) САД на првенству Америке које је 2008. одржано у Аргентини и стигао је до сребрне медаље, а у финалу су поражени од домаћина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана