U FK Krupa analizirali prvi dio sezone: Jesen za pamćenje

Darko Pašagić
U FK Krupa analizirali prvi dio sezone: Jesen za pamćenje

Banjaluka - Godina na izmaku ostaće zlatnim slovima upisana u analima Fudbalskog kluba Krupa, a pogotovo jesenji dio sezone 2016/17. u kojoj je ovaj sportski kolektiv prvi put zaigrao u Premijer ligi BiH.

- Svi smo svjesni da je iza nas veoma uspješna jesen, a potrudićemo da se tako bude i u nastavku sezone. Poslije ulaska u Premijer ligu BiH mnogi su bili pesimisti, ali smo im dobrim igrama i rezultatima zapušili usta. Naš prvenstveni zadatak bio je da izborimo opstanak, a sada poslije 18. kola nalazimo se na visokom četvrtom mjestu sa 30 osvojenih bodova. U preostala četiri kola želimo izboriti plasman u Ligu za prvaka i tako već tada ispuniti naš cilj - naglasio je direktor Krupe Miroslav Balaban.

Da je riječ o zdravoj sportskoj sredini potvrđuje činjenica da je igračima juče isplaćena novembarska plata.

- Cjelokupna uprava se trudi da se sve obaveze izvrše na vrijeme, a nagrada za to su dobri rezultati. Naša želja je da zadržimo veći dio ekipe, koji je boje Krupe branio jesenas, ali to ne zavisi od nas. Naime, dobre igre nisu ostale nezapažene i nekoliko naših igrača poput Elvira Koljića, Ajdina Redžića, Aleksandra Vukotića, Irfana Jašarevića i Nikole Dujakovića je na meti inostranih klubova - naglasio je Balaban.

Situacija u vezi sa igračkim kadrom biće jasnija narednih dana.

- Veoma brzo bi trebalo da dođe do realizacije nekih transfera, a od njih će zavisiti i dolazak eventualnih pojačanja. Za sada smo se samo sporazumno rastali sa golmanom Miloradom Nikolićem zbog njegovih porodičnih problema. Veoma brzo biće poznat i spisak igrača na koje više nećemo računati, ali i onih koji će na pozajmicu u druge klubove. Važno je istaći da na njemu neće biti puno imena - dodao je Balaban.

Pripreme

Direktor Krupe Miroslav Balaban naglasio je da će pripreme za nastavak sezone početi 11. januara.

- Do tada će ekipa biti na odmoru, koji je za neke igrače praktično već počeo. Naime, oni iskusniji već su dobili voljno, dok će oni mlađi trenirati još dvije sedmice, zajedno sa fudbalerima, koji eventualno dođu na probu - naglasio je Balaban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana