U Drini tvrde: Možemo prestići Rudar i Zvijezdu

Drago Gajić
U Drini tvrde: Možemo prestići Rudar i Zvijezdu

Zvornik - Osvajanjem trećeg mjesta na polusezoni Prve lige RS fudbaleri Drine prijatno su iznenadili sve ljubitelje fudbala u Zvorniku, a ambicije kluba u nastavku prvenstva su da stignu odbjegle Rudar Prijedor i Zvijezdu 09 kako bi se umiješali u borbu za titulu.

Ekipa Veljka Cvjetinovića nema veliki zaostatak u odnosu na lidere, četiri boda za "rudarima" i duplo manje za timom iz Bijeljine, pa ne želi da odustane od borbe za povratak u Premijer ligu BiH. Šanse su povećane izborom nove uprave kluba sa Miodragom Jevtićem na čelu. On je kao čelni čovjek zvorničkog prvoligaša stigao do dvije titule prvaka Republike Srpske i tri sezone igranja u Premijer ligi.

- Plasmanom na treće mjesto na tabeli iza Rudar Prijedora i Zvijezde 09, koji su prije početka prvenstva bili favoriti za titulu, mi smo pokazali da se možemo ravnopravno boriti s njima. Hrabri nas nova uprava, koja je spremna da nam obezbijedi neophodne uslove za rad i nastavak takmičenja. Mislim da ova ekipa, uz nekoliko pojačanja, može da se ravnopravno bori za prvo mjesto. Naš cilj i dalje ostaje da afirmišemo domaće mlade igrače i u tom smislu ćemo sve one koje igraju na strani, a žele da nam se vrate, priključiti prvom timu. Respektujemo vodeće ekipe, ali smatramo da imamo realne šanse da se uključimo u borbu za titulu - rekao je Cvjetinović.

Novi predsjednik Drine naglasio je da je uprava spremna da pruži sve uslove ekipi da ostvari cilj.

- Imamo puno povjerenje u ekipu i Cvjetinovića. Poštovaćemo njegove želje u smislu dovođenja novih igrača i zadržavanja odstojećeg igračkog kadra - rekao je Jevtić.

Niko ne ide, dvojica dolaze

Radosna vijest za navijače Zvorničana je da će iskusni Nikola Vasiljević najvjerovatnije ostati do kraja prvenstva u ekipi mada je bilo nagovještaja da bi mogao otići u inostranstvo. Mladi Jovan Vićić, golman na pozajmici iz Crvene zvezde, sigurno ostaje i u nastavku prvenstva. Dva igrača koja sigurno dolaze u Zvornik su Darko Jović, član Vojvodine na pozajmici u Čelarevu, i Milan Nikolić koji nastupa za ekipu Zvijezde 09.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana