У Борцу реално гледају на елиминацију из Купа БиХ: Још смо зелени” за Премијер лигу

Дарко Пашагић
У Борцу реално гледају на елиминацију из Купа БиХ: Још смо зелени” за Премијер лигу

Бањалука - Жеље су једно, а реалност друго, истакао је послије непроспаване ноћи и елиминације из Купа БиХ шеф стручног штаба Борца Дарко Војводић.

 

 

У реванш утакмици четвртфинала његови изабраници поражени су на Градском стадиону од Широког Бријега са 0:1 и тако нису успјели да надокнаде минус из првог сусрета (1:2), а самим тим обезбиједе пласман међу четири најбоље екипе.

- Послије минималног пораза у првом сусрету вјеровао сам да можемо проћи у полуфинале, али је реванш утакмица показала да морамо још много да радимо, ако желимо бити конкурентни у елити БиХ. Изузетно сам незадовољан чињеницом да нисмо прошли даље, без обзира на јачину противника. Имали смо неке своје прилике, али је реалност да је Широки Бријег показао далеко више у двије утакмице. Надали смо се чуду, али смо били јако далеко од њега. Остаје да покушамо неки други пут - рекао је Војводић, који је послије утакмице био на ивици суза.

Искусни стручњак је нагласио да је његовим пуленима недостајало жустрине.

- Тешко је рећи шта је разлог за то, али је јасно да играчи Широког Бријега овакве утакмице играју сваке суботе, а ми тек једну или двије ове сезоне. Пораз ми је стварно тешко пао и желим да се извиним свим присталицама клуба који су били уз нас на овом сусрету, али и онима који нису били - наставио је Војводић.

Бањалучанима остаје сада борба на само једном фронту - првенству Републике Српске.

- И пред почетак сезоне говорили смо да је приоритет освајање титуле и повратак у Премијер лигу. То је и даље главни циљ. Ако га остваримо онда ћемо морати добро да засучемо рукаве, јер ће нам уз много рада бити потребна бар још два прелазна рока, љетни, а потом и зимски да направимо екипу за респект. Екипу која ће моћи да се равноправно носи са свим премијерлигашима - додао је Војводић.

Искусни нападач Саша Кајкут у 14. минуту је избјегао офсајд замку и кренуо са Стојаном Врањешом, али би­о је прилично неодлучан, па су гости освојили лопту и из контранапада постигли једини гол.

- Можда сам на тренутак превише размишљао да ли да шутирам или да упослим Врањеша и одбрана Широког Бријега је на вријеме отклонила опасност, а оно што је још горе одмах смо примили погодак. Остаје жал што нисмо успјели, али сматрам да смо морали далеко агресивније ући у утакмицу. Можда нас је заварао и прилично добар резултат из првог меча, који би да нисмо примили гол био активан до посљедњег минута. Из овог неуспјеха сви морамо извући поуке, јер је показао, да иако имамо добру екипу, она не може парирати оним најбољим премијерлигашима. Уз пласман у елиту јачање екипе на свим пољима мора нам бити приоритет у наставку сезоне - истакао је Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана