U Borac stižu Topolović i Ziljkić, vraća se Janičić

Darko Pašagić
U Borac stižu Topolović i Ziljkić, vraća se Janičić

Banjaluka - Fudbaleri Borca koji sa pripremama kreću danas u 12 časova u nastavak sezone ući će jači za mladog golmana Kenana Topolovića, lijevo krilo Almedina Ziljkića, a veoma blizu povratka na Gradski stadion je i Nemanja Janičić, koji je prošlog ljeta otišao u albanski Ljufertari.

Ipak, nijedan od trojice pomenutih igrača neće se pojaviti na današnjoj prozivci, ali je gotovo sigurno da će ubuduće nositi dres “crveno-plavih”.

- Topolović bi trebalo da sutra stigne u Banjaluku, dok se dolazak Ziljkića očekuje 20. januara. Sa njima dvojicom je praktično sve dogovoreno i ostalo je još samo da parafiraju ugovor. Janičić čeka da dobije čiste papire iz Ljufertarija, koji nije ispunio uslove iz ugovora, ali očekujemo da i to bude veoma brzo završeno - naglasio je sportski direktor Borca Marko Maksimović.

Topolović, koji ima 21 godinu, karijeru je započeo u Sarajevu, potom igrao za juniorske timove Željezničara i Cibalije, a kasnije je bio čuvar mreže Intera iz Zaprešića. Dvije godine stariji Ziljkić karijeru je započeo u Novom Pazaru, potom igrao za drugi tim Vojvodine, Donji Srem, Goricu, tuzlansku Slobodu, a posljednji klub bio mu je Tuzla siti sa kojim je raskinuo saradnju u oktobru prošle godine. Janičić, koji igra štopera, je dobro poznato ime, a prije odlaska u Albaniju bio je kapiten tima iz “Platonove”.

Prije ove trojice, u redove Borca vratili su se štoper Nemanja Runić i vezni fudbaler Dejan Zarić.

- Očekujemo još nekoliko pojačanja do kraja prelaznog roka, a ako uspijemo ono što smo planirali naši igrači bi trebalo da postanu dva zvučna imena. Međutim, o tome je još rano govoriti, ali očekujemo i da te dileme budu razriješene u narednih nekoliko dana, odnosno do polaska u Antaliju, koji je planiran za 28. januar - dodao je Maksimović.

Šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić prezadovoljan je do sada urađenim u prelaznom roku i vjeruje da će njegova ekipa uspjeti da ostvari zacrtane planove i obezbijedi povratak u premijerligaško društvo.

- Naša želja je bila da se već ove zime pojačamo i polako uigravamo ekipu za Premijer ligu i ona se obistinjuje. Svi dolasci su bili ciljani i vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja klupskog rukovodstva, ali i svih onih kojima je Borac u srcu - naglasio je Vojvodić.

Gostovanje Olimpiji

Po povratku sa priprema u Antaliji, koji je planiran za 9. februar, “crveno-plavi” će uzvratiti posjetu Olimpiji i u Ljubljani odigrati kontrolni meč protiv slovenačkog prvaka.

- Još nije preciziran datum, ali je sigurno da ćemo biti njihovi gosti. Prije odlaska u Antaliju, 26. januara igraćemo protiv Metalegea, a u Turskoj je planirano odigravanje tri ili četiri utakmice - istakao je sportski direktor Borca Marko Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana