U Borac m:tel tvrde: Već sada sve spremno za početak

Darko Pašagić
U Borac m:tel tvrde: Već sada sve spremno za početak

Banjaluka - Što se tiče organizacionog dijela, kvalifikacioni turnir Lige šampiona za rukometaše, koji će u subotu i nedjelju, 5. i 6. septembra, biti odigran u dvorani "Borik", već može da počne.

Istakao je ovo direktor Rukometnog kluba Borac m:tel Vladimir Branković.

- Sve pripremne radnje se polako završavaju, a ono što je u ovom trenutku najvažnije je da su svi nedostaci u dvorani "Borik" otklonjeni. Renovirana je kompletna rasvjeta, postavljene su nove biletarnice i banjalučki "hram sporta" spreman je da ugosti ekipe iz Norveške, Holandije i Austrije, te pokaže da nimalo ne zaostajemo za rukometnom Evropom - naglasio je Branković.

Sve tri gostujuće ekipe u Banjaluku stižu već u petak, 4. septembra.

- Za njih su rezervisana mjesta u tri hotela - "Bosna", "Talija" i "Jelena", gdje ih očekuje vrhunski smještaj. Poznat je i raspored odigravanja utakmica. U subotu od 17.30 časova igraju šampion Norveške Elverum i prvak Holandije Limburg, a do 20 domaćin smotre Borac m:tel igra sa najboljom austrijskom ekipom Alpla Hard. U nedjelju su isti termini odigravanja utakmica. Od 17.30 igra se meč za treće mjesto, a od 20 finale. Kao što je poznato, pobjednik turnira obezbijediće plasman u Ligu šampiona, drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igraće u Kupu EHF i to od trećeg kola, dok će posljednji tim igrati u istom takmičenju, ali od drugog kola - nastavio je Branković.

Rezultati u pripremnom periodu nisu bili baš po mjeri pristalica "crveno-plavih", ali prvi operativac Banjalučana ističe da nema razloga za brigu.

- Cilj na turnirima u Beogradu i Doboju, prije svega, bilo je uigravanje ekipe i zato je bilo dosta kombinovanja. Očekujem da već od ovog kvalifikacionog turnira pružimo dobru igru, a mlad stručni štab sa Igorom Rađenovićem na čelu, njegovim pomoćnikom Aleksandrom Međedovićem i kondicionim trenerom Borkom Petrovićem je garant uspjeha - dodao je Branković.

 

Bojinović

Još nije poznato da li će u sljedećoj sezoni boje Banjalučana braniti proslavljeni jugoslovenski i srpski reprezentativac Mladen Bojinović.

- Istina je da pregovaramo, ali još dogovor nije postignut. U narednih nekoliko dana sve će biti poznato - rekao je direktor Banjalučana Vladimir Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana