Tužbe za 20 dana pojele 81.000 maraka Borac m:tela

Dušan Repija
Tužbe za 20 dana pojele 81.000 maraka Borac m:tela

Banjaluka - Sa računa Rukometnog kluba Borac m:tel u proteklih dvadesetak dana otišla je 81.000 maraka zna ime sudskih presuda iz perioda dok aktuelna uprava nije došla na čelo kluba.

Potvrdio je ovo direktor "crveno-plavih" Vladimir Branković koji je naglasio da je klub jedva uspio da isplati pomenuti novac.

- Isplatili smo novac dobavljačima, te našim bivšim igračima Stefanu Jankoviću koji je oprostio kamatu i hvala mu na tom gestu i Nikoli Tešiću koji nije želio da oprosti kamatu. To je njegovo pravo, ali smo neprijatno iznenađeni s obzirom na to da je baš iz Borca otišao u svijet. Razočarao nas je njegov potez - rekao je Branković.

Tešić je otišao u norveški Tinsent u ljeto 2015. godine i ističe da je predugo čekao prazna obećanja.

- Takve optužbe neka idu njemu na dušu. Ne znam da li vam je pomenuo da sam oprostio 40 odsto dugovanja i da sam na novac čekao dvije godine, dok su svi drugi rukometaši, pogotovo momci sa strane, kao i treneri dobili sve do zadnje marke. Četiri puta su mi obećali da će isplatiti, ali se to nije desilo. Nisam želio da oprostim jer su me izigrali više puta. Na kraju krajeva, bio sam primoran da ih tužim. Borac je moj klub i volim ga najviše na svijetu, ali nije bilo drugog načina zbog nepoštovanja prema meni od strane onih koji ga vode - rekao je Tešić.

Branković je izrazio nadu da se više neće pojavljivati tužbe iz prethodnog perioda, jer je, kako kaže, ova uprava od svog dolaska pritisnuta dugovanjima koja nije napravila.

- Više nemamo nijednu tužbu i nadam se da će tako ostati. Znamo da moramo vratiti 37.000 maraka hotelu "Bosna" i 48.000 hotelu "Talija", ali sa njima imamo vrlo korektan odnos. Što se tiče trenutne situacije, moramo da isplatimo još jednu platu iz prošle sezone, kao i dvojici, trojici igrača manji iznos do 10.000 maraka. Sve ostale dugove smo riješili i sada smo stabilan klub - zaključio je Branković.

U sklopu priprema za Premijer ligu BiH, rukometaši Borca savladali su Kozaru Mlijekoprodukt sa 43:23, a u subotu u posljednjem test meču dočekuju Gračanicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana