Тужбе за 20 дана појеле 81.000 марака Борац м:телa

Душан Репија
Тужбе за 20 дана појеле 81.000 марака Борац м:телa

Бањалука - Са рачуна Рукометног клуба Борац м:тел у протеклих двадесетак дана отишла је 81.000 марака зна име судских пресуда из периода док актуелна управа није дошла на чело клуба.

Потврдио је ово директор "црвено-плавих" Владимир Бранковић који је нагласио да је клуб једва успио да исплати поменути новац.

- Исплатили смо новац добављачима, те нашим бившим играчима Стефану Јанковићу који је опростио камату и хвала му на том гесту и Николи Тешићу који није желио да опрости камату. То је његово право, али смо непријатно изненађени с обзиром на то да је баш из Борца отишао у свијет. Разочарао нас је његов потез - рекао је Бранковић.

Тешић је отишао у норвешки Тинсент у љето 2015. године и истиче да је предуго чекао празна обећања.

- Такве оптужбе нека иду њему на душу. Не знам да ли вам је поменуо да сам опростио 40 одсто дуговања и да сам на новац чекао двије године, док су сви други рукометаши, поготово момци са стране, као и тренери добили све до задње марке. Четири пута су ми обећали да ће исплатити, али се то није десило. Нисам желио да опростим јер су ме изиграли више пута. На крају крајева, био сам приморан да их тужим. Борац је мој клуб и волим га највише на свијету, али није било другог начина због непоштовања према мени од стране оних који га воде - рекао је Тешић.

Бранковић је изразио наду да се више неће појављивати тужбе из претходног периода, јер је, како каже, ова управа од свог доласка притиснута дуговањима која није направила.

- Више немамо ниједну тужбу и надам се да ће тако остати. Знамо да морамо вратити 37.000 марака хотелу "Босна" и 48.000 хотелу "Талија", али са њима имамо врло коректан однос. Што се тиче тренутне ситуације, морамо да исплатимо још једну плату из прошле сезоне, као и двојици, тројици играча мањи износ до 10.000 марака. Све остале дугове смо ријешили и сада смо стабилан клуб - закључио је Бранковић.

У склопу припрема за Премијер лигу БиХ, рукометаши Борца савладали су Козару Млијекопродукт са 43:23, а у суботу у посљедњем тест мечу дочекују Грачаницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана