Tušanj za novi početak Aleksandara Subića

Darko Pašagić
Tušanj za novi početak Aleksandara Subića

Tuzla - Najzaslužniji za pobjedu Slobode nad Krupom bio je nekadašnji fudbaler Borca, a sada Partizana, koji je na pozajmici u Tuzli Aleksandar Subić, jer je uz pogodak pridodao i asistenciju u ovom susretu.

- Za nas su ovo bila tri velika boda sa kojima smo se praktično uključili u borbu za sam vrh, ali i primakli se Ligi za prvaka. Drago mi je što sam bio strijelac i asistent, ali je ovo pobjeda cijelog tima - naglasio je lijevi bek Slobode Aleksandar Subić koji u posljednje vrijeme sve više igra na poziciji lijevog krila.

Ljetos je tadašnji trener Partizana Ivan Tomić praktično precrtao Subića koji je na početku prvenstva, tačnije u drugom kolu pozajmljen Slobodi.

- Došao sam na "Tušanj" u drugom kolu i od 17 prvenstvenih utakmica propustio sam samo dvije. Protiv Viteza sam bio povrijeđen, a protiv Čelika sam odrađivao žute kartone. Prezadovoljan sam onim što sam napravio od dolaska u Tuzlu i očekujem da proljeće bude još uspješnije, ma gdje god da igrao. Naime, na "Tušanj" sam došao na jednogodišnju pozajmicu, ali ko zna šta se može dešavati u ovom zimskom prelaznom roku. Možda se vratim u Partizan, možda odem u neki drugi klub. Ono što je sigurno, ubijeđen sam da će moj boravak na "Tušnju" za mene značiti prekretnicu u karijeri i biti novi početak - nastavio je Subić koji ima ugovor sa Partizanom do ljeta 2019. godine.

Iako bi trebalo više da obavlja defanzivne zadatke, ove jeseni je postigao tri pogotka i imao nekoliko asistencija.

- Možda je moglo i bolje, ali je i ovako dobro. Najvažnije je da je Sloboda u potpunosti uhvatila priključak sa ekipama iz vrha i da u preostala četiri kola može bez problema obezbijediti plasman u Ligu za prvaka, a poslije toga cilj je borba za izlazak u Evropu - rekao je Subić.

Pomno prati situaciju u Superligi Srbije.

- Partizan je loše krenuo i kada se sve sabere i oduzme, mogu da budem prezadovoljan učinkom. Vjerujem da šest bodova nije nedostižno i da na proljeće Partizan može do titule, jer Crvena zvezda ne pruža tako kvalitetne igre kao prošle sezone - dodao je Subić.

Borac

Aleksandar Subić pomno prati dešavanja u Borcu i vjeruje da će se Banjalučani vratiti u Premijer ligu BiH.

- Uprava je napravila pravi potez što je za trenera postavila mladog stručnjaka Vuleta Trivunovića. Uz sve to, izgleda da su mnoge stvari krenule nabolje. Urađen je pomoćni teren, što je sigurno možda i najveća vijest ove jeseni na Gradskom stadionu i vjerujem da će to samo biti početak stvaranja moćnog kluba, koji na proljeće ne bi trebalo da ima problema kada je riječ o povratku u bh. elitu - naglasio je prvotimac Slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana