Turska test odbojkaša Radnika za izazove u sezoni

Igor Stanišić
Turska test odbojkaša Radnika za izazove u sezoni

Bijeljina - Odbojkaši Radnika uveliko se pripremaju za izazove koji ih očekuju u nastupajućoj sezoni, u kojoj će voditi borbe na tri fronta, Premijer ligi BiH, Kupu RS i BiH.

Ipak, uoči svih navedenih takmičenja očekuje ih nastup na Balkanskom kupu klubova u Turskoj. Biće to treći uzastopni nastup Bijeljinaca na ovom turniru. Domaćin je ekipa Burse, sa kojom se Radnik sastaje u polufinalu, a u drugom polufinalu igraće Jedinstvo iz Stare Pazove protiv CSM Bukurešta.

- Na put krećemo 14. septembra i svjesni smo da nismo favoriti. Daćemo sve od sebe u okršajima protiv ekipa koje u svojim redovima imaju izuzetne pojedince, a raspolažu znatno većim budžetima od našeg. Nakon povratka očekuje nas turnir u Kragujevcu, gdje će pored naše ekipe i domaćina Radničkog učestvovati reprezentacija Kuvajta i jedna ekipa iz Slovenije. Već 26. septembra igramo utakmicu četvrtfinala Kupa RS protiv Modriče, a samo dan kasnije ugostićemo Radnički iz Kragujevca. Zgusnut raspored je pred nama, ali su nam jake utakmice potrebne kako bismo što spremniji dočekali novu sezonu - rekao je kapiten Radnika Vladimir Milićević.

Bijeljinci su prošle sezone bili finalisti Kupa i prvenstva BiH, ali je bolja od njih bila brčanska Mladost.

- Biće veoma teško ponoviti uspjeh iz prethodne sezone u kojoj nam je malo nedostajalo da osvojimo titulu prvaka BiH. Mladost je i ove sezone glavni favorit za osvajanje svih trofeja. Smatram da bi uspjeh našeg kluba bio ako bismo uspjeli da ponovimo rezultat što se prvenstva tiče, a da u Kupu ostvarimo plasman u finale takmičenja Republike Srpske i finalni turnir BiH. Neće biti nimalo lako, ali uz kvalitetan rad svih u klubu, sve je moguće - zaključio je Milićević.

Stanišić u Lionu

Radnik u novu sezonu ulazi u malo izmijenjenom sastavu, s obzirom na to da je Brane Stanišić otišao u francuski Lion. Od novih lica, u klub je stigao juniorski reprezentativac Rastko Lečić koji je nosio dres Ljubinja, dok nekoliko omladinaca radi uporedo sa prvom ekipom. Pored ispunjavanja zacrtanih ciljeva, jedan od osnovnih zadataka u narednoj sezoni je promocija jednog ili dvojice mladih igrača u standardne prvotimce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana