Турска тест одбојкашa Радника за изазове у сезони

Игор Станишић
Турска тест одбојкашa Радника за изазове у сезони

Бијељина - Одбојкаши Радника увелико се припремају за изазове који их очекују у наступајућој сезони, у којој ће водити борбе на три фронта, Премијер лиги БиХ, Купу РС и БиХ.

Ипак, уочи свих наведених такмичења очекује их наступ на Балканском купу клубова у Турској. Биће то трећи узастопни наступ Бијељинаца на овом турниру. Домаћин је екипа Бурсе, са којом се Радник састаје у полуфиналу, а у другом полуфиналу играће Јединство из Старе Пазове против ЦСМ Букурешта.

- На пут крећемо 14. септембра и свјесни смо да нисмо фаворити. Даћемо све од себе у окршајима против екипа које у својим редовима имају изузетне појединце, а располажу знатно већим буџетима од нашег. Након повратка очекује нас турнир у Крагујевцу, гдје ће поред наше екипе и домаћина Радничког учествовати репрезентација Кувајта и једна екипа из Словеније. Већ 26. септембра играмо утакмицу четвртфинала Купа РС против Модриче, а само дан касније угостићемо Раднички из Крагујевца. Згуснут распоред је пред нама, али су нам јаке утакмице потребне како бисмо што спремнији дочекали нову сезону - рекао је капитен Радника Владимир Милићевић.

Бијељинци су прошле сезоне били финалисти Купа и првенства БиХ, али је боља од њих била брчанска Младост.

- Биће веома тешко поновити успјех из претходне сезоне у којој нам је мало недостајало да освојимо титулу првака БиХ. Младост је и ове сезоне главни фаворит за освајање свих трофеја. Сматрам да би успјех нашег клуба био ако бисмо успјели да поновимо резултат што се првенства тиче, а да у Купу остваримо пласман у финале такмичења Републике Српске и финални турнир БиХ. Неће бити нимало лако, али уз квалитетан рад свих у клубу, све је могуће - закључио је Милићевић.

Станишић у Лиону

Радник у нову сезону улази у мало измијењеном саставу, с обзиром на то да је Бране Станишић отишао у француски Лион. Од нових лица, у клуб је стигао јуниорски репрезентативац Растко Лечић који је носио дрес Љубиња, док неколико омладинаца ради упоредо са првом екипом. Поред испуњавања зацртаних циљева, један од основних задатака у наредној сезони је промоција једног или двојице младих играча у стандардне првотимце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана