Тројац појачао Приједорчане

Ненаф Ђерић
Тројац појачао Приједорчане

Приједор - Са припремама за наставак сезоне у Премијер лиги БиХ јуче су стартовали фудбалери Рудар Приједора, а на списку шефа стручног штаба Велимира Стојнића су и тројица новајлија.

То су: везни фудбалери Огњен Радуловић, који је стигао из бањалучког Борца, Мато Ивановић (Славија, Праг) и досадашњи нападач Борца из Козарске Дубице Игор Буразор. Стојнићу и његовом помоћнику Неџаду Жерићу одазвала се већина првотимаца на које рачуна и може се очекивати да "зелено-црни" свим расположивим снагама крену у реализацију зацртаног плана, опстанка у бх. елити.

- Период одмора је брзо прошао. Било је пуно посла на административном и плану укупне организације клуба. Вријеме ће показати колико је тога урађено. Сигурно је да већину клубова у БиХ прате одређени проблеми, првенствено финансијске природе, што је и код нас случај. Остали смо без петорице играча, којима су истекли уговори. Освјежићемо екипу одређеним појачањима, у зависности од тога колико нам то материјални услови буду дозвољавали, а и план припрема зависиће од новчаних средстава. Ако нам вријеме буде ишло на руку, комплетне припреме одрадићемо у Приједору, а ако буде потребно, током фебруара отићи ћемо у крајеве гдје буду постојали бољи услови за рад - рекао је Стојнић.

Стратегу "рудара" од досадашњих првотимаца одазвали су се: голмани Бориша Бодирога и Данијел Милановић, те играчи: Борислав Микић, Небојша Шодић, Горан Котаран, Миодраг Гиговић, Борис Савић, Анел Рамић, Маринко Растока, Емилко Јанковић, Милош Срндовић, Харис Ханџић, Вељко Вуковић, Денис Бајалица, Томислав Пуљић, Душко Вранешевић и Зоран Миодраговић, док су Немања Кокановић и Асеведо Круз оправдали изостанак. Првом тиму прикључено је девет омладинаца: голмани Немања Петровић и Дејан Инђић, те играчи: Александар Јовичић, Растко Роквић, Невен Аџић, Саша Пушац, Обрен Кричка, Синиша Саничанин и Нермин Хоџић.

Кецман

На прозивци се појавио и Горан Кецман, коме је истекла уговорна обавеза и највјероватније ће у Приједор. Прије њега су то учинили: Владимир Каралић, Душко Сакан, Дамир Ровчанин и Борислав Топић. Аполон Лемонџава је на проби у московском Торпеду, док је голман Александар Николић, који је под уговором, добио још 15 дана да проба пронаћи нови ангажман.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана