Troicki stiže u Banjaluku

M. Z.
Troicki stiže u Banjaluku

Banjaluka - Srpski teniser Viktor Troicki potvrdio je beogradskim medijima nastup na čelendžeru u Banjaluci, koji počinje 8. septembra. Njegov dolazak potvrdio je i direktor banjalučkog turnira Milan Radaković.

- Ako je Troicki potvrdio da dolazi, onda ne treba sumnjati u to. Dobiće vajld kartu za nastup i zadovoljstvo nam je što će nakon 2005. godine ponovo biti naš gost - izjavio je Radaković.

Te 2005. godine Troicki je kao neafirmisan igrač stigao do finala, u kojem ga je porazio Grka Vasilis Mazarakis, ali je poslije isticao da mu je upravo to finale dalo podstrek za dalji rad. US open počinje 25. avgusta, a Troicki nije dobio vajld kard za posljednji grend slem sezone, iako je i Novak Đoković lobirao za njega.

- Tražio sam vajld kard za kvalifikacije ili glavni žreb US opena. I Nole se mnogo založio, tražio je i on za mene, ali pozitivnog odgovora nije bilo - rekao je Troicki.

On je sada 408. na ATP listi sa 101 bodom, a trenutno boravi u Beogradu zbog povrede koju je zaradio na čelendžeru u San Marinu. Srbin je istakao da se nada da će poslije US opena uspjeti da zaigra na turneji po Aziji, tako da je već tražio vajld kard za turnir u Šenženu ili Kuala Lampuru, Pekingu ili Tokiju i Šangaju. Takođe, potvrdio je da neće igrati za Srbiju u baražu za popunu Svjetske grupe Dejvis kupa protiv Indije u Bangaloru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana