Troicki i Rola najveće zvijezde ATP čelendžera u Banjaluci

Dušan Repija
Troicki i Rola najveće zvijezde ATP čelendžera u Banjaluci

Banjaluka - Slovenac Blaž Rola, 88. igrač na ATP listi, biće prvi nosilac na teniskom čelendžeru u Banjaluci koji će od 6. do 14. septembra biti održan na terenima TK Mladost.

Ovo je juče u Banjaluci potvrdio direktor turnira Milan Radaković. Rola (23) ove godine napravio je veliki skok pošto je sezonu počeo sa 184. pozicije, a u prvom kolu US opena izgubio je poslije pet setova od Fernanda Verdaska.

- Turnir je ove godine vrlo jak. Drugi nosilac je Španac Alberto Ramos Vinolas, a od poznatijih tenisera tu su još branilac titule iz prošle godine Slovenac Aljaž Bedene i pobjednik iz 2012. godine Rumun Viktor Hanesku, Austrijanac Andreas Hajder Maurer i drugi - rekao je Radaković.

Međutim, najveće ime 13. po redu turnira u Banjaluci svakako će biti bivši svjetski "broj 12" Viktor Troicki, koji je dobio vajld kartu organizatora turnira.

- Želimo da pomognemo Troickom da poslije suspenzije ubrza povratak ka 100 najboljih na svijetu. On je 2005. u Banjaluci igrao finale i baš ovaj turnir mu je predstavljao odskočnu dasku u karijeri. Pored njega, pozivnicu je dobio i mladi Nikola Milojević iz Srbije, koji ove sezone bilježi dobre rezultate, a imena još dva tenisera koji će dobiti pozivnice saopštićemo u idućih nekoliko dana - rekao je Radaković.

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 64.000 evra, pobjedniku će pripasti 9.200 evra i 100 ATP bodova. Generalni sponzori turnira su kompanije "Lanako" i "m:tel", a podršku su dali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, te Ministarstvo porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske i grad Banjaluka.

Program

Kvalifikacije turnira počinju 6. septembra, a četiri najbolja tenisera izboriće nastup u glavnom žrijebu. U ponedjeljak, 8. septembra, na programu je prvo kolo u kojem će se naći 32 tenisera.

Vanjoci

Za turnir je prijavljen i najodaniji teniser banjalučkog čelendžera Italijan Simone Vanjoci, koji je propustio samo prvo izdanje ovog turnira, a potom 11 puta igrao u Banjaluci. Pošto trenutno nema renking koji mu garantuje glavni žrijeb, nalazi se među zamjenama, a ostaje da se vidi da li će još jednom doći u grad na Vrbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana