Троицки и Рола највеће звијезде ATP челенџера у Бањалуци

Душан Репија
Троицки и Рола највеће звијезде ATP челенџера у Бањалуци

Бањалука - Словенац Блаж Рола, 88. играч на ATP листи, биће први носилац на тениском челенџеру у Бањалуци који ће од 6. до 14. септембра бити одржан на теренима ТК Младост.

Ово је јуче у Бањалуци потврдио директор турнира Милан Радаковић. Рола (23) ове године направио је велики скок пошто је сезону почео са 184. позиције, а у првом колу УС опена изгубио је послије пет сетова од Фернанда Вердаска.

- Турнир је ове године врло јак. Други носилац је Шпанац Алберто Рамос Винолас, а од познатијих тенисера ту су још бранилац титуле из прошле године Словенац Аљаж Бедене и побједник из 2012. године Румун Виктор Ханеску, Аустријанац Андреас Хајдер Маурер и други - рекао је Радаковић.

Међутим, највеће име 13. по реду турнира у Бањалуци свакако ће бити бивши свјетски "број 12" Виктор Троицки, који је добио вајлд карту организатора турнира.

- Желимо да помогнемо Троицком да послије суспензије убрза повратак ка 100 најбољих на свијету. Он је 2005. у Бањалуци играо финале и баш овај турнир му је представљао одскочну даску у каријери. Поред њега, позивницу је добио и млади Никола Милојевић из Србије, који ове сезоне биљежи добре резултате, а имена још два тенисера који ће добити позивнице саопштићемо у идућих неколико дана - рекао је Радаковић.

Укупан наградни фонд турнира износи 64.000 евра, побједнику ће припасти 9.200 евра и 100 ATP бодова. Генерални спонзори турнира су компаније "Ланако" и "м:тел", а подршку су дали и предсједник Републике Српске Милорад Додик, те Министарство породице, омладине и спорта Владе Републике Српске и град Бањалука.

Програм

Квалификације турнира почињу 6. септембра, а четири најбоља тенисера избориће наступ у главном жријебу. У понедјељак, 8. септембра, на програму је прво коло у којем ће се наћи 32 тенисера.

Вањоци

За турнир је пријављен и најоданији тенисер бањалучког челенџера Италијан Симоне Вањоци, који је пропустио само прво издање овог турнира, а потом 11 пута играо у Бањалуци. Пошто тренутно нема ренкинг који му гарантује главни жријеб, налази се међу замјенама, а остаје да се види да ли ће још једном доћи у град на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана