Трофеји близанцима Ивану и Слободану најљепши поклон за рођендан

И. Станишић, Д. Репија
Трофеји близанцима Ивану и Слободану најљепши поклон за рођендан

Бијељина - Сезона за памћење Радника у којој су Бијељинци освојили два од три могућа трофеја и први пут изборили пласман на европску сцену остаће у сјећању и браћи близанцима Ивану и Слободану Јаковљевићу.

Одлични дефанзивци нису могли да добију бољи поклон за јучерашњи 27. рођендан него трофеј Купа Републике Српске. Побједа против новоградске Слободе (3:2) шлаг је на торту сезоне какву нису очекивали ни највећи оптимисти којима је Радник у срцу. Иако му голови нису ужа специјалност, пет минута млађи Слободан је био стријелац у два финала. Прво је у Купу БиХ у Тузли постигао злата вриједан погодак за 1:1, а гол је уградио и у трофеј против друге Слободе. Прије та два поготка, само још једном се уписао у стријелце ове сезоне.

- Заиста сам пресрећан, наравно и због голова, јер иако нису мој превасходни задатак, сваком фудбалеру је драго када затресе мрежу противника. Мени се посрећило да постигнем два врло значајна поготка и на томе могу само да захвалим Богу, али и саиграчима, јер атмосферу каква је у нашој свлачионици нисам доживео у досадашњој каријери - рекао је Слободан Јаковљевић.

Главни кривац за долазак у Радник управо је његов брат, који је већ годину и по становник Бијељине. Прво је са Радником прошле сезоне тек у финишу првенства изборио опстанак, а онда је на наплату стигао напоран рад.

- Ситуација се од почетка сезоне развијала у нашу корист. Одлично смо кренули, а завршили на најбољи могући начин. Много сам срећан што сам део овако лепе приче. Све је испало како можда нисмо ни очекивали, а заслуге иду на рачун целе екипе, стручног штаба, управе клуба, навијача... - рекао је Иван Јаковљевић.

Старији брат има уговор до зиме и готово сигурно ће бити дио европске приче Радника, док Слободану истиче уговор овог љета. Ипак, постоји велика могућност да браћа наставе у истом дресу.

- Већ сам причао са челницима о продужетку сарадње, али видећемо. Било би ми драго да се договоримо и испишемо нове странице историје, али уколико и се то и не деси, период у Бијељини памтићу као најлепши у каријери, иако сам био мало скептичан када сам долазио. Осетио сам сву топлину града, људи у клубу и навијача и овај период никада нећу заборавити - закључио је Иван Јаковљевић.

Трофеј за Петровића

Одмах по завршетку финала Купа Српске фудбалери Радника, предвођени генералним секретаром Небојшом Томићем, посјетили су у болници "Свети врачеви" тренера Славка Петровића. Искусни стручњак имао је саобраћајну несрећу послије освајања Купа БиХ, тако да није могао водити Радник против Новограђана. Фудбалери су му овом приликом уручили плакету од ФС БиХ за остварене резултате у минулој сезони, те медаљу и пехар намијењен побједнику Купа РС.

Нови Сад

Браћа Јаковљевић су стекли много пријатеља у Бијељини, али им овај град одговара и због близине Новог Сада, у којем живе.

- И то се погодило. Заиста нисмо могли да донесемо бољу одлуку него да појачамо Радник. Бијељина је заиста прекрасан град, људи пријатељски настројени, а близу нам је и наш Нови Сад - рекао је Иван Јаковљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана