Trofej u Kupu za popravak utiska

Siniša Kotaraš
Trofej u Kupu za popravak utiska

Banjaluka - Najiskusniji rukometaš banjalučkog Borca Dejan Unčanin vjeruje da njegov tim može do finala Kupa BiH, a potom i do trofeja namijenjenog pobjedniku ovog takmičenja.

Prema njegovim riječima, pehar Kupa bi popravio utisak cijele sezone jer četvrto mjesto, osvojeno u prvenstvu, sigurno nije ono što su priželjkivali.

Trenutno, ono što je najaktuelnije jeste polufinalni dvoboj Kupa BiH protiv mostarskog Zrinjskog u subotu od 17 časova.  

- Sigurno je da će biti teško u polufinalu, ali ni finale neće biti ništa lakše ukoliko se plasiramo, jer su Konjuh i visočka Bosna ekipe protiv kojih smo se dosta namučili i u prvenstvu. Niko od nas ne misli da bi, eventualnom pobjedom nad Zrinjskim, pehar već bio u našim rukama. Da bismo to ostvarili, potrebno nam je svih 120 minuta dobre i odgovorne igre, a ne samo 60. Znamo svi koliko će to biti teško, ali smo optimisti - naglasio je Unčanin.

“Crveno-plavi” su u sezonu ušli kao aktuelni šampioni, ali su na kraju kroz cilj prošli kao četvrti.

- Osvajanje Kupa bi moglo da popravi kompletan utisak. Sigurno je da smo željeli mnogo više, ali je četvrto mjesto, kada se sve sagleda, ipak realnost. Mislim da u svemu nismo imali ni sportske sreće jer smo nekoliko utakmica izgubili sa jednim golom razlike - rekao je najiskusniji prvotimac Borca.

Ipak, ako ništa drugo, Banjalučani su ove sezone dobili nekoliko mladih i kvalitetnih igrača koji bi u budućnosti trebalo da budu nosioci igre.

- Tačno, ali im, bar po meni, trebaju bar još dvije godine da bi uz talenat i kvalitet koji posjeduju dobili ono najpotrebnije, iskustvo igranja jakih utakmica. Za njih je, uz pruženu šansu, vrijeme i strpljenje. Generalno, šansu su iskoristili, ali ih još uvijek čeka veliki rad - zaključio je Dejan Unčanin koji, pored 1.000 odigranih utakmica u karijeri dugoj 25 godina, još ne razmišlja o odlasku u igračku penziju.

Drugi polufinalni meč u subotu od 19.30 igraju Konjuh i Bosna, dok je finale u nedjelju od 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana