Трофеј у Купу за поправак утиска

Синиша Котараш
Трофеј у Купу за поправак утиска

Бањалука - Најискуснији рукометаш бањалучког Борца Дејан Унчанин вјерује да његов тим може до финала Купа БиХ, а потом и до трофеја намијењеног побједнику овог такмичења.

Према његовим ријечима, пехар Купа би поправио утисак цијеле сезоне јер четврто мјесто, освојено у првенству, сигурно није оно што су прижељкивали.

Тренутно, оно што је најактуелније јесте полуфинални двобој Купа БиХ против мостарског Зрињског у суботу од 17 часова.  

- Сигурно је да ће бити тешко у полуфиналу, али ни финале неће бити ништа лакше уколико се пласирамо, јер су Коњух и височка Босна екипе против којих смо се доста намучили и у првенству. Нико од нас не мисли да би, евентуалном побједом над Зрињским, пехар већ био у нашим рукама. Да бисмо то остварили, потребно нам је свих 120 минута добре и одговорне игре, а не само 60. Знамо сви колико ће то бити тешко, али смо оптимисти - нагласио је Унчанин.

“Црвено-плави” су у сезону ушли као актуелни шампиони, али су на крају кроз циљ прошли као четврти.

- Освајање Купа би могло да поправи комплетан утисак. Сигурно је да смо жељели много више, али је четврто мјесто, када се све сагледа, ипак реалност. Мислим да у свему нисмо имали ни спортске среће јер смо неколико утакмица изгубили са једним голом разлике - рекао је најискуснији првотимац Борца.

Ипак, ако ништа друго, Бањалучани су ове сезоне добили неколико младих и квалитетних играча који би у будућности требало да буду носиоци игре.

- Тачно, али им, бар по мени, требају бар још двије године да би уз таленат и квалитет који посједују добили оно најпотребније, искуство играња јаких утакмица. За њих је, уз пружену шансу, вријеме и стрпљење. Генерално, шансу су искористили, али их још увијек чека велики рад - закључио је Дејан Унчанин који, поред 1.000 одиграних утакмица у каријери дугој 25 година, још не размишља о одласку у играчку пензију.

Други полуфинални меч у суботу од 19.30 играју Коњух и Босна, док је финале у недјељу од 17 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана