Трка Београд - Бањалука обара рекорд по броју учесника: Долазе бициклисти из 32 земље свијета

Душан Репија
Трка Београд - Бањалука обара рекорд по броју учесника: Долазе бициклисти из 32 земље свијета

Бањалука - Бициклисти из 32 земље свијета учествоваће на 12. трци "Београд - Бањалука", што је апсолутни рекорд у досадашњим издањима.

Чак 19 професионалних тимова и шест репрезентација имаће своје возаче на старту трке у Београду 28. априла, а очекује се да према циљу крене 175 бициклиста. Ови подаци говоре да је трка пробила све баријере, а прелазак у прву категорију значи да ће ове године бити и најквалитетнија. Учешће је потврдило неколико врло јаких тимова, међу којима се издвајају Гаспром и Бардијани.

- То су до сада два најквалитетнија тима која ће се појавити. Имали смо могућност да доведемо и неке од најбољих пет-шест тимова свијета, али њихов долазак кошта од 4.000 до 10.000 евра. И без њих смо окупили врло респектабилно друштво, а први пут нам долази екипа из Ирана, те репрезентације Србије и Словеније. Заинтересоване за долазак биле су и екипе из Индије, Кине и Аустралије, али су њихови финансијски захтјеви превисоки за наш буџет - рекао је директор трке Владимир Куваља.  

Циљ прве етапе дефинитивно ће ове године бити у Брчком, а биће завршена круговима у самом градском језгру. Караван ће другог дана стартовати у Теслићу, док је нулти километар, као и прошле године, у Тешњу.

- Имамо одличну сарадњу са свим градовима и изузетно нам је драго што су препознали значај трке. Поред Теслића, велику захвалност дугујемо челницима Тешња, Дервенте, Прњавора и Лакташа, који ће бити пролазни циљеви као и прошле године - рекао је Куваља.

Трка завршава у Бањалуци у поподневним часовима 29. априла, а већ по традицији биће вожени кругови по ширем центру града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана